2.6.2013

kauhea päivä.

Eilen sattui jotain, mitä en olisi uskonut, enkä toivonut omalle kohdalle sattuvan. Aamulla yhdeksän aikaan lähdin normaaliin tapaan aamulenkille Aadan ja Martan kanssa. Oli hyvä fiilis, kun mietin kuinka käyn heti aamusta pidemmän kierroksen tuossa lähipuistossa, niin koirienkin päivä alkaa mukavasti. Hyvä fiilis muuttui kuitenkin hyvin nopeasti kun päästiin kotiovesta sisään, kun Aada sai todella kivuliaan kuuloisen sairaskohtauksen. Se makasi maassa ja vinkui yhtä huutoa :-/ Sen jälkeen se nousi ylös, otti muutaman askeleen ja oksensi, jonka jälkeen rojahti maahan makaamaan. Siinä se sitten makasi varmaan parikymmentä minuuttia aivan liikkumatta.

 Mähän menin heti alussa ihan paniikkiin. Onneksi Mikko sentään osasi toimia rauhallisesti ja kehotti muakin olemaan panikoimatta. Jossain kohtaa Aada nousi ylös ja lähti kävelemään, ruoka ei kuitenkaan maistunut. Epäilimme kohtausta epilepsiaksi. Kymmeneltä aloin heti soittelemaan eläinlääkäriin, sillä halusimme nopeasti selvyyden Aadan kohtaukselle.

Eläinlääkäri tutki Aadan ja epäili kohtausta myöskin epilepsiaksi. Hän otti kuitenkin varmuudeksi verikokeet. Ja onneksi ottikin, sillä niistä selvisi, että Aadan maksa-arvot olivat aivan pilvissä ja se viittasi myrkytykseen. Tilanne oli niin vakava, että Aada otettiin sinne tiputukseen. Siinä vaiheessa oltiin todella huolestuneita. Ei auttanut kun jättää Aada sinne ja lähteä kuluttamaan aikaa jonnekkin. Mentiikin sitten sinne Ideaparkiin, kuten oltiin suunniteltu. Ajateltiin, että turhaan sitä kotona istutaan ja murehditaan. Noh, ei siitä shoppailustakaan hirveästi mitään tullut kuten arvata saattaa, kun kokoajan mietti, mitä Aadalle käy. Onneksi jossain kohtaa hoitaja soitti, että Aadalla on kaikki hyvin ♥.

Kahdeksalta illalla saatiin hakea Aada kotiin. Selvisi, että Aada oli syönyt aamulenkillä jotain. Joku täysidiootti oli heittänyt lenkkipolulle myrkkyherkkuja. En ollut huomannut mitään ihmeellistä siellä kävelessä, sillä Aada on kova tutkimaan, haistelemaan ja välillä syö ruohoakin. Onneksi päästiin nopeasti viemään Aada hoitoon ja selvittiin säikähdyksellä. Tästä lähtien oon kuitenkin tarkempi. Ja olkaa kaikki muutkin koiran ulkoiluttajat Tampereen seudulla. Hoitaja kertoi näiden tapausten lisääntyneen paljon viime aikoina. Kuka oikeasti tekee sellaista? En vain voi käsittää.


Tässä kuva Aadasta, minkä otin hetki sitten. Nyt sillä on onneksi kaikki hyvin ♥

22 kommenttia :

  1. voi ei :( kamalaa! Sitä ei kyllä ikinä huomaa kun koira sieltä maasta jotain nappaa :( onneksi Aadalla on kaikki kunnossa <333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi. Ei huomaakaa. Eilen ja tänään oon ollu ihan vainoharhanen kun toi on haistellut ees jotain :/

      Poista
  2. Voi pientä! ♥ onneksi sai nopeasti apua, eikä käynyt pahemmin! Pistää vihaksi, kun näitä myrkytystapauksia kuulee aivan liian usein :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. todellakin pistää. En ymmärrä, kuinka joku pystyy tekemään tuollaista.

      Poista
  3. Voi pientä! Onneksi tarinalla oli näin hyvä loppu, surullisempiakin koiramyrkkyjuttuja on joutunut lukemaan :( Tänään juuri luin Facebookista, että Hakametsän koirapuistosta oli kiikutettu kaksi koiraa eläinlääkäriin kun olivat syöneet koirapuistosta myrkkyä... Luulin että nämä myrkyttämisjutut olivat menneen talven lumia, mutta ehkä joku on aloittanut uudestaan tai sitten lumen alta on tullut esiin myrkkyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Mäkin oon kuullut monta ikävämpää lopetusta tälläsille tapauksille. Onneks tää meni näin<3 hyi kamala, uskaltaako sitä viedä koiria enää ees koirapuistoon? En kyllä ymmärrä kuka idiootri tota tekee.

      Poista
  4. Hui kamala, onneks selvisitte pelkällä säikähdyksellä! Ei vaan mun aivotkaan pysty käsittämään että millaset ihmiset noita myrkkyherkkuja levittelee..

    VastaaPoista
  5. Onko mahdollista, että Aada söi rotanmyrkkyä? Sitähän on jo parisen vuotta ollut ympäri Suomea leviteltynä joidenkin idioottien laittamana.. Koirapuiston ja talojen reunukset on ne pahimmat paikat. Meillä myös parisen vuotta sitten 10kk koiranpentu sai maistiaiset rotanmyrkystä, ja täysin samat oireet tuli kun teilläkin. Meni huuhteluun samantien, ja onneksi selvisi siitä sen kummempia jälkioireita. En myöskään saata käsittää kuka idiootti levittelee noita myrkkyjä ympäriinsä. Jos inhoaa koiria niin paljon, niin pysyisi vaan kaukana koirapuistoista, ei se sen vaikeampaa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rotanmyrkky on yksi mahdollisuus. Toinen mahdollisuus on jokin lääkeaine. Sitä ei kuitenkaan kovin halvalla ja helpolla pysty selvittämään:/ en kans ymmärrä. Pysyisivät vaikka kotonaan.

      Poista
  6. Onneksi selvisitte pelkällä säikähdyksellä! Kuka voi olla niin julma, että haluaa tehdä jtn tuollaista... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi.. Jos Aada olis mennyt niin suru ois ollut suuri<3 en tajua!!

      Poista
  7. Mulla on itselläkin tiibetinspanieli ja oikeen sydän särkyi kun luin tätä :( Jaksamisia ja koiralle paljon terveisiä! Ei vaan voi uskoa kuinka sairaita ihmiset voi olla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan kauheesti! Sanon Aadalle terveiset <3

      Poista
  8. Tollasta on ollu tosi paljon liikkeellä :( Pirkkalassa noita myrkkyherkkuja joku urpå oli levittäny kaikille suosituille lenkkipaikoille ja siellä on ilmeisesti ainakin 2 koiraa jo kuollutkin.Aika paljon näistä tapauksista tulee luettua facebookissa,mutta sielläkin on varmasti niin,että kaikki ei ilmoittele sinne,jos jotain käy- tai meinaa käydä. Kannattaa olla tosi tarkkana lenkillä, onneks nyt selvittiin säikähdyksellä!! Rapsutuksia Aadalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näitä tapauksia on nyt ollut harmittavan paljon:/ se on kyllä kauheaa kun lenkistäkään ei voi enää nauttia kun on pelättävä tälläisia juttuja. Laitan rapsut eteenpäin <3

      Poista
  9. Hyi helvetti että ihmiset on sairaita! :O onneks ei käyny huonommin, voi pikkusta <3

    VastaaPoista
  10. Onneksi tosiaan ei <3 ihan hirveitä tyyppejä kyllä nää myrkyttäjät:( saisivat maistaa omaa lääkettään.

    VastaaPoista
  11. Voi ei!!! :( Tuli tosi paha mieli, vaikka tää kuitenkin hyvin päätykin

    VastaaPoista
  12. Ihan hirveetä lukea tällasta! Itekin aina koitan kattoa että mitä toi koira aina nuuskii siellä mutta ihan mahotontahan se on nähdä kaikkiin puskiin. Onneksi ei käynyt pahemmin ja rapsutuksia Aadalle! <3 ja muillekin teidän söpöläisille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on :/ onneksi ei! Laitan rapsut eteenpäin<3

      Poista

kiitos kommentistasi :-)