4.11.2013

Lihaton lokakuu, yhteenveto

Lihaton lokakuu loppui muutamia päiviä sitten ja ajattelin kirjoittaa vielä pienen yhteenvedon siitä. Loppujen lopuksi kuukausi meni aika kivuttomasti ja nopeasti ohitse. Kasvisruokavaihtoehtoja on lukematon määrä, eikä ruokien keksiminen lopulta ollut niin vaikeaa kuin luulin. Oli oikeastaan kiva tehdä sellaisia ruokia, mitä ei ennen tullut edes ajatelleeksi tehdä. Kaiken kaikkiaan hommasta jäi siis hyvä maku!


Muutaman kerran mua kuitenkin alkoi tekemään mitä ihmeellisimpiä asioita. Kuten tamperelaista herkkua mustamakkaraa?! Yleensäkin syön sitä ehkä kerran-kaksi vuodessa. Vieläkään en ole sitä käynyt ostamassa, mutta ehkäpä sitten ensi viikolla :D Eilen pääsin sushille, jota mulla tosissaan oli ikävä. Marusekin sushibuffa vei sushiähkyillään himot niistä taas hetkeksi ..

Mitenkäs sitten tästä eteenpäin? Ajattelin jatkossakin korvata lihaa kasvisvaihtoehdoilla aina välillä. Varsinkin, kun teen ruokaa vain itselleni, koitan valita kasvisvaihtoehdon. Jauhelihan aion jatkossa korvata aina sojarouheella. Kuten sanottu, maustettuna lähes saman makuista ja ravintoarvoiltaan parempaa!

Kokonaisuudessaan siis positiivinen ja mielenkiintoinen kokemus! Kerran hairahdin syömään kalaa, mutta muuten kuukausi oli täysin lihaton. Voisin ilomielin lähteä leikkiin toistekin :-)

5 kommenttia :

  1. Nuo ruuat on kyllä älyttömän hyvän ja monipuolisen näkösiäkin :) Meinasin syyä soijarouhetta muutama päivä sitten jauhelihan sijaan, mutten sitten uskaltanukkaan ottaa riskiä, jos se ei olisikaan hyvää :D Pitää kuitenkin testata joskus :) Millaista maustamista meinaat tuolla, samanlaista ku jauhelihalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin vaan sitäm että ilman maustamista soijarouhe ei maistu oikein miltään :-) Että kantsii vaan maustaa hyvin!!

      Poista
  2. Kiva on ollut seurata lokakuutasi :) Ihania ruokia olet jaksanut väkertää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit postausarjasta!! :-)

      Poista
  3. Onko tuo sinun soija GMO-vapaata? Sillä soijaa ei edes suositella syömään kovin paljoa...

    VastaaPoista

kiitos kommentistasi :-)