31.10.2013

Kuulumisia ja uutuuksia

Moikka vaan. Mulla on tässä ihan historiallisen paljon vapaata. Torstaista sunnuntaihin. Enkä mä yhtään tiedä mitä mun pitäs tehdä. Tänään jo siivosin ja tein kouluhommat pois alta. Ja kävin salilla. Ja sit oon tylsyyksissäni lukenut ihan liikaa Vauva.fi -keskustelupalstaa  - siinä vasta palsta. Mulle nää vapaat ei kai vaan sovi :-D  Muutenki oli jotenkin ihan masispäivä. Mut kai näitäki välillä pitää olla.


Kuvituksena kaikkee tekstiin sopimatonta. Nimittäin viimeaikaisia hankintojani. Hullareilta ostin ton haalarin ja oon käyttäny sitä ihan hirveesti hankkimisen jälkeen. En tajua miten oon selvinny ilman sitä! Pitäisköhän laittaa se Thaimaan lennolle päälle? Vai oisko se ihan hölmöö.

Saappaat näkyikin jo edellisessä asupostauksessa, mutta tässä vähän parempaa kuvaa niistä. Ne on jämäkkää nahkaa ja malliltaan täydelliset! Onnistunut tilaus siis. Oon myös innostunut hirveesti huulipunista. Noi kummatkin oon ostanut ihan viime aikoina. Vasen koralliin taittava pinkki on Rimmelin ja oikeenpuoleinen on Maybellinen. Tykkään kummastakin!

30.10.2013

Asukokonaisuuksia

Tein taas Polyvorella muutaman kollaasin tyyleistä, jotka on viime aikoina miellyttäneet mun silmää :-)
homies

Mua on jo jonkin aikaa himottanut tuollainen nahkahame ja sen yhdistäminen rentoon collegeen tai neuleeseen. Tää asu on lähes kokomusta ja se on kiva kun siinä yhdistyy eri matsuja samassa värissä. Toki homma toimis värillisenkin yläosan kanssa!

now
Toinen juttu mikä mua on kiinnostanut, on vähän pidemmän kauluspaidan yhdistäminen rentoon neuleeseen. Empä huomannut tähän kollaasiin laittaa, mutta joku statement kaulakoru sopisi tähän yhdistelmään erinomaisesti. Nyt mulla onkin sitten hakusessa tuollainen kauluspaita :-)

Mitäs pidätte näistä yhdistelmistä? Kumpi on enemmän mieleenne?

28.10.2013

sunday

Eilen päätettiin lähteä kaupunkiin pyörimään ja syömään, kun kerran kummallakin oli vapaata eikä mitään menoa. Aika harvinaista sanoisinko, yleensä yhteiset menot pitää aina sopia etukäteen. Pyörittiin muutama kauppa läpi, mutta nälkä kurni sen verran, että aika pian suunnattiin Cafe Europaan herkuttelemaan. Tällaisella asulla olin liikkeellä ..


Ekaa kertaa koitin vähän kihartaa tota mun lyhyttä tukkaa. Täytyy sanoo että tykkään siitä enemmän suorana mut kai se tollainkin menee. Noi saappaat on uutukaiset, tilasin ne Hulluilta Päiviltä. Eli nyt on nahkasaappaat: check!


Cafe Europassa söin itseasiassa ekaa kertaa.. Aiemmin oon keskittynyt juomapuoleen. Otin tollasen lämpimän vuohenjuustoleivän ja oli kyllä herkullista!


Jälkkärikkä käytiin Jugissa Koskarissa. Mä niin tykkään siitä paikasta. Siellä saa itse täyttää kupin erilaisilla frozen yogurteilla ja lisukkeita saa myös lisäillä oman maun mukaan. Suosittelen siis!

27.10.2013

lihaton lokakuu, viime viikot

Meinasin laittaa tän postauksen otsikoks Lihaton lokakuu, viikot 2 ja 3, mutta tässähän olikin kulunut jo kolme viikkoo. Oho. En ihan saanut tehtyä tästä kokeilusta jokaviikkosta yhteenvetoo :-D

Joka tapauksessa, hyvin on mennyt! Ainoastaan kerran olen "joutunut" syömään kalaa, kun olin mummun luona syömässä. Empä sitten viittinyt järkyttää mummua ja kieltäytyä sen tarjoiluista.. Se kun ei aina ihan tajua :-) Mutta ei kai järvestä pyydetty kala hirveen paha oo ees lihattomalla kuukaudella? 

1. Mikon tekemää feta-pinaattipiirakkaa♥  2. Kaalilaatikkoa soijarouheesta.. parempaa miltä näyttää;-) 3. Vihersmoothie tuloillaan .. pinaattia, appelsiiniä, avokadoa, macajauhetta ja appelsiinimehua. Nam! 4. Välkkäriä!

Ihme kyllä, vieläkään ei ole loppuneet ruokaideat kesken. Toisaalta taas laiskuus on ehkä vähän iskenyt ruuanlaiton suhteen. Esim tällä viikolla oon tehnyt paljon vaan jotain nopeita salaatteja. Tai no en ees salaatteja vaan salaattia - halloumisalaattia. Se on niin hyvää, kun viä laittaa vähän melonia joukkoon niin ai että!

11. Lauantaiherkkua, mozzarellapizzaa! 2. Sitä halloumisalaattia 3. Tomaatti-vuohenjuustokeitto on vanha suosikki. 4. Tuhdimpaa lounasta treenin jälkeen; porkkanapihvejä, riisiä ja kermaviilikastiketta linsseillä.

Vaikka alussa ajattelin, etten koulussa noudata lihatonta, olenkin ny noudattanut. Päätin että vedän homman kunnolla, kun kerran alettiinkin! Vaikeita tilanteita tosin on tullut, esim tällä viikolla siellä oli kanapihvejä, mitkä on hyviä ja kasvisvaihtoehto ei näyttänyt kovin houkuttelevalta.. pysyin silti lujana!

Ulkona syödessä on ollut ihan virkistävää kokeilla kasvisvaihtoehtoja. On tullut syötyä pestopastaa pinjansiemenillä, muutamia vegehamppareita ja vegesubia .. mikä oli aika pettymys kun siinä ei ollut oikein mitään, luulin et siihen tulee vegepihvi :-D Tiedän kuitenkin jo mihin suuntaan pikinmiten tän kuukauden jälkeen. No Marusekiin!! Sushia kiitos, sellaista missä on kalaa. Samoin haluan, että Mikko paistaa mulle pihviä. Jännää on  se, että kanaa ei ole ikävä sitten yhtään, vaikka sitä normaalisti lähes päivittäin syönkin.

Sellaista tänne! Onko jollain tämä sama kokeilu meneillään? Mitenkäs menee sillä saralla? :-)

24.10.2013

torstai

Tänään oli kiva päivä, nimittäin vapaapäivä! ♥ Tarkoitus oli herätä kuitenkin jo kahdeksalta, ettei päivä mene ihan hukkaan. Noh, torkutin jonkun tunnin verran ja ysiltä pääsin sitten vihdoin ylös. Torkuttaminen on kyllä niin huono tapa, lopulta kun herää ärsyttää kun ei vaan voinut nousta  sillä ensimmäisellä hälytyksellä.

Herättyäni vetäsin puuron tavalliseen tapaan naamaani ja kympin aikaan lähdin salille. Päätin että kerrankin koitan olla kiirehtimättä mihinkään ja reenailinkin ihan rauhassa ja sen jälkeen menin vielä relaamaan infrapunasaunaan. Sen jälkeen oli niin hyvä fiilis, niin rauhallinen ja rentoutunut!
 Kotona siivosin, oikeesti pitkästä aikaa. Mun mielestä sotkunen koti on yks ärsyttävimmistä asioista. Mulle ainaki se aiheuttaa takaraivossa sellasta lisästressiä. Siivosinkin sit oikein kunnolla, lakanoiden vaihtoa myöten. Nyt on paljon parempi fiilis! Siivoominen on mun mielestä tosi terapeuttista :-D
Myöhemmin lähdin vielä kaverini kanssa kaupunkiin, käytiin Napolissa syömässä ja vähän pyörimässä kaupoilla. Miten ihana tapa viettää sateista ja pimeää syysiltaa ravintolassa pastalla herkutellen ja kaverin kanssa höpötellen! Kelpaisi useamminkin mulle :-) Tällaisessa asussa olin kuitenkin liikkellä! Mitäs pidätte? Tilasin tuon neuleen Hennesiltä niiden kesävaatteiden mukana. Se on niin ihanan pehmeä ja malliltaan ihanan rento! Ehkä pakko ostaa toisessakin värissä.

23.10.2013

I'm breaking free from these memories

Asukuvia taas pienen tauon jälkeen. Kivasti noi mun nilkat vilkkuu mutta ei oo nii justiinsa. Mulla ei yleensäkään ole väliä vaikkei asiat olisi ihan niin justiinsa, mutta toisaalta joskus voisi vähän skarpata. Tällaisena kävin kuitenkin eilen koululla ja vähän muuallakin. Ihan hemmetin kylmä tuli kun noita kuvia otettiin, kamala viima!! En tiedä mitä näille asukuville käy kun talvi, kylmyys ja pimeys alkavat kunnolla. Olisi kivaa jos edes valo säilyisi .. Luonnonvalo on  vaan ehdoton must kuvissa.


Vaikka kylmä ja talvi tuleekin niin tiedättekö mitä hain eilen postista? No kesävaatteita! Tajusin, ettei mulla oo mitään vaatteita Thaimaahan (tai miten sen nyt ottaa .. ei ainakaan mitään kivoja:-() Joten mun oli pakko tilata Hennesiltä vähän sortsia ja rantamekkoo. Saimpahan ainakin halvalla!

22.10.2013

PICS

Kameraan oli tallentunut aika paljon kuvia tuon viikonmittaisen tauon aikana. On varmaan toi bloggaaminen verissä tai jotain? Valokuvaaminen on kuitenkin yksi kivoimmista asioista mitä tiedän. Ja samoin valokuvien katselu. Niiden avulla muistot ovat todellakin tallessa. Pitäisikin taas kehittää valokuvia, paperivalokuvat ovat ihan parhaita!! Tässä kuitenkin joitakin randomotoksia viime ja sitä edeltävältä viikolta.

Vain elämää + Ben&Jerry's = ♥
VäsyAatu
Ostin Hennesiltä tollasen kotituoksun. Se kuitenkin haisi niin voimakkaalle, että mun päätä alko särkeä :-( Laitoin sen sitten vessaan.
Mun possukuoret♥ En tajua miks nää on kaikkien mielestä rumat >:(
Välipalaa ja ihkaeka vihersmoothiekokeiluni. Uskokaa tai älkää, se oli herkullista!
Masa ratsastaa auringon laskuun .. tms

20.10.2013

hellou!

 Heippa! Syyslomasta tuli myös spontaanisti blogiloma. Ei se mitään, nyt on intoa tätä hommaa kohtaan taas senkin edestä. Tauko tuli tosissaan ihan vahingossa. Olin töiden vuoksi aikas väsynyt ja muutenkin tekemistä oli ihan hirveästi.

Torstaina olin kampaajalla, ehkä pienoisen eron vanhaan hiuspehkoon voittekin huomata. Tarkoitukseni oli jänistää koko "hiukset lyhyeksi"-ideasta, mutta kampaaja päätti toisin.. varmaan monelle muullekin on käynyt niin että kampaaja napsasee vähän enemmän kuin on pyytänyt. Pyysin että jättää pituutta hieman yli olkapään ja tässä tulos. Mulla on polkkatukka! Mutta tiedättekö, mä tykkään tästä silti! Kerrankin hyvä juttu ettei kampaaja uskonut mun puheita :-) Mitäs pidätte? Tää on niin helppo! Ja terveemmän näköinen.


Perjantaina olin pitkästä aikaa kavereiden kanssa juhlimassa. Pelailtiin mm aliasta ja naurettiin vatsalihakset kipeiksi. Myöhemmin mentiin Fat Ladyyn Deluxeihin. Siellä soi kyllä niin hyvää musiikkia, niin mun makuun! Tanssilattialla taisikin suurin osa ajasta siellä mennä. Elastinenkin tuli sieltä bongattua!

Sellaista :-) Rauhallista sunnuntai iltaa kaikille! Mitä pidätte uudesta lookista?

14.10.2013

child is my name

Tässäpä asua perjantailta, kun käytiin tekemässä tuhoja Hulluilla Päivillä. Tällä kertaa mä taisin vähän seota  niiden hemmetin keltasten lappujen vuoks. Käytin tän syksyn Hulluille ihan liikaa rahaa! Tilasin nahkasaappaat ja pyyhkeitä, ostin mulle ja Mikolle Jumpin -tyyppiset potkupuvut ja sit viä lappasin koriin kaikkee turhaa Herkusta, mitä en muuten ostais. No kerrankos sitä. Tää potkupuku on muuten hemmetin mukava!

:-D

Tätä takkia ei ookkaan tainnut näkyä täällä viä ollenkaan. Ostin sen jo keväällä alennuksesta ja nyt se on ollut aika ahkeraan käytössä. Mikko vihaa sitä. Sen mielestä mulla on lammas päällä. Ok? :-D

Oon popittanu ihan täysillä tässä pari päivää Kemopetrolin Child is my name -biisiä. Muistan kun se sillon joskus tuli niin vihasin sitä. Nyt kun kuulin sen Vain elämään toisessa jaksossa, joku siinä iski. Ihme homma!

Mitäs pidätte asusta?

13.10.2013

pugs & fallen leaves

Rentouttavaa sunnuntaita kaikille! Ajattelin jakaa teille sunnuntaihin sopivia kuvia - Kuvia mun höppänistä koirista! Me käytiin siskoni avustuksella vähän kuvailemassa mopseja tossa perjantaina, kun kasvattaja toivoi uusia kuvia. Päätin panostaa ja lähteä ihan pihalle saakka kuvailemaan kun kerran luonto on kauneimmillaan ja kelikin sattui olemaan mitä mainioin. Pääosissa siis Hilma aka Himeli ja Martta aka Masa.


Mä saan tasasin väliajoin kyselyjä mopseista, siitä millaisia koiria ne ovat ja millaista hoitoa vaativat. Sen voin kokemuksesta sanoa, että luonteet poikkeaa aika paljonkin toisistaan yskilöiden välillä, näin on ainakin meillä. Hilma on tosi laiska ja mukavuudenhaluinen, jos on vähänkään liian kylmä/sateinen/tuulinen/mitä vaan ilma, se ei haluaisi liikkua metriäkään pihalla. Eikä se muutenkaan mitenkään erityisesti välitä ulkoilusta, nukkuminen on paljon kivempaa. Itsepäiseksikin sitä voisi kuvata. Martta taas lenkkeilisi loputtomiin vaikka kunnon kaatosateessa ja kun sille sanoo "pihalle" se on jo ovella odottamassa. Muutenkin siltä löytyy loputtomasti energiaa ja intoa. Yhtenäisiäkin luonteenpiirteitä kuitenkin löytyy. Kumpikin on kiltti, avoin ja utelias. Eikä kumpikaan ei ole koskaan ollut vihainen toiselle koiralle tai ihmiselle. Ja kummallakin on äärimmäisen hyvä ruokahalu!

Tänään mä koitan ottaa viimesempäälle rennosti. Ainakin täällä Tampereella on ensi viikolla syysloma kouluista, mun tapauksessa se tietää täyttä työviikkoa toimistolla. Sinne siis palaan jossa olin kesänkin töissä. Ihan kuin vasta pari viikkoa sitten olisin sieltä lähtenyt vaikka todellisuudessa siitä on jo puolitoista kuukautta. Aika menee liian lujaa!

Tänään mä kuitenkin rentoilen. Onkos teillä lomaa? Millaisia suunnitelmia sen ajaksi? :-)

10.10.2013

Mausteinen tofu-nuudelikeitto

Viime viikolla mun teki mieli kokeilla tofukeittoa, niimpä lähdin metsästämään reseptiä. Mitään tarpeeksi mielenkiintoista, joka olisi myös yksinkertaista, ei osunut kohdalle. Niimpä lähdin yhdistelemään muutamaa reseptiä ja lisäilin vielä jotain omasta päästä. Hyvin onnistuin kuitenkin mielestäni!

Tarvitset:
tofua
nuudeleita
sipulin
muutaman porkkanan 
soijakastiketta
limen
tuoretta korianteria
chilimaustetta


 Aluksi pilkoin 250g tofun ja laitoin sen "marinoitumaan" noin desilitraan soijakastiketta, jossa oli kaksi teelusikallista chilimaustetta. Annoin sen hengailla siellä noin puolituntia.

Sitten pilkoin sipulin ja porkkanat. Laitoin ne kattilaan, jossa oli noin 9dl vettä. Keitin niitä 10-15 minuuttia.


Sen jälkeen lisäsin joukkoon tofut marinadeineen. Keitin vielä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen puristin limen mehut sekaan.
Keitin erikseen puoli levyllistä murusteltua nuudeleita. (Tai no, ekalla kertaa en tajunnut murustella ja lopulta söin keiton sekä lusikalla, että haarukalla.. ) Laitoin nuudelit lautaselle ja kauhoin keittoa päälle.


Lopuksi vielä tuoretta korianteria päälle ..


.. ja eikun syömään! Niin herkullista :-)

8.10.2013

I'm walking down this road of mine, this road that I call home

Tänä vuonna oon alkanut pitämään syksystä. Aiemmin syksy toi mulle mieleen ennen kaikkea sateet, synkkyyden, ankeuden ja kylmyyden. Se syksyn kiva vaihe, väriloisto auringonpaisteineen ja pukeutumisen kulta-aika, on mennyt mun muistikuvissa ohi muutamissa päivissä.

Tänä vuonna syksy on kuitenkin ylittänyt odotukset! Lämpöä, väriloistoa ja aurinkoa on riittänyt lokakuulle saakka. Miten kivaa ettei ole vielä tarvinnut hautautua paksujen takkien alle, vaan on vieläkin voinut pukeutua vapaammin. Sitä aikaa kun sitten riittää pitkälle ensi vuoteen.


Tänään kävin ottamanssa rokotukset Thaimaan matkaa varten. Varma merkki sen lähestymisestä! Alle kaksi kuukautta enää!! Siinä kohtaa viimeistään  pimeys ja ankeus ovat saapuneet Suomeen, mahtavaa päästä sitä karkuun muutamaksi viikoksi.

Mitäs pidätte asusta?

ps. löysin nuo Bershkan housut Ideaparkin Warehousesta hintaan 7,90. Ei paha? :-)

7.10.2013

Youtube vinkki!

Törmäsin sattumalta Instagramissa australialaisneito Lauren Curtisiin ja hänen kuvansa valloittivat minut heti ja niin liityin seuraamaan. Samalla selvisi, että hän on videobloggaaja ja tekee Youtubeen muunmuassa meikkivideoita. Pakkohan mun oli tsekata millaisia videoita sieltä löytyy ja jäin heti koukkuun! Samalla iski älytön kateus: miksi en osaa meikata tai edes ole vaivautunut opettelemaan .. Joka tapauksessa hänen videoistaan voi jokainen saada inspiraatiota omiin meikkeihin joten sitä kaipaavat, tutustukaa! Hänen Youtube-kanavansa löytyy täältä





6.10.2013

Lihaton lokakuu, viikko 1

Ajattelin koota tän lihattoman kuukauden aikana viikottain pientä yhteenvetoa ruuista ja fiiliksistä. Heti alkuun voin sanoa, että eka viikko meni hyvin! Ainoostaan nyt loppuviikosta oon jostain syystä alkanut vähän himoitseen lihaa:-D. Ehkäpä just siks kun tiedän, etten sitä voi nyt syödä. Tää eka viikko vedettiin ihan sataprosenttisen lihattomasti. Koulussa valitsin kasvisvaihtoehdon ja kalaakaan en syönyt, vaikka sitä itselleni jossain määrin sallinkin tämän kuukauden aikana. Hyvä minä!


Tällä viikolla on tullut kokkailtua lasagnettea soijarouheesta, mausteista tofukeittoa ja tortilloja, joiden täytteenä on soijarouhetta. Nälästä ei tosiaan ole tarvinnut kärsiä. Tänään tehdään vielä kasvispihvejä kanttarellikastikkeessa. Ostin myös linssejä testiin ja ajattelin ottaa ne siihen pihvien kaveriksi. Pitäis ehkä alkaa nyt jo suunnittelemaan ensi viikon ruokia muutenkin, paljon kivempi mennä kauppaan kun tietää mitä pitää ostaa!


Soijarouhe on mun paras kaveri tän kuukauden ajan! Ja varmaan jatkossakin ahkerassa käytössä. Paljon paremmat arvot kuin jauhelihassa, varmasti terveellisempää eikä eroa edes melkein huomannut esim siinä lasagnetessa! Eli hyvästit jauhelihalle, ikuisiksi ajoiksi.

Sellaista. Laitan tuon tofukeiton ohjeen tänne blogiin, se oli sen verran hyvää :-)