11.7.2016

HUMMUSRESEPTI

Moi kaikki! Mulla tuli tänään ihan kauhea hummushimo. En edes tiedä mistä se tuli näin yhtäkkiä, oon sitä vain muutaman kerran aikaisemmin maistanut. Koulusta oon pari kertaa ostanut ihan hiton hyvää leipää, jossa on hummusta välissä. Sieltä se hummushimo ehkä tuli. 

Tässä kuitenkin reseptiä mun hummukseen. Se ei ollut niin hyvää, mitä muistaakseni niissä koulun herkkuleivissä, joten ens kerralla pitää vähän varioida reseptiä. Silti, tää oli tosi hyvää ja ennen kaikkea helppo valmistaa!


Heitin ensiksi blenderiin kaksi purkillista kikherneitä (380g) ja toisesta myös purkin nesteet. Sen jälkeen blenderiin lensi purkillinen tahinia (180g), yhden sitruunan mehu, kolme pientä valkosipulin kynttä ja ripaus suolaa. 


Sen jälkeen blenderi vaan käyntiin. Pian aineksista muodostuukin koosumukseltaan sileä ja tasainen tahna. Mun mielestä se on niin ihanan näköistä! 


Lopuksi tahnan päälle lisätään ripaus paprikajauhetta ja  oliiviöljyä. Sitten hummus onkin valmis!


Tein tänään päivälliseksi salaattia, jossa on paprikaa, kurkkua, tomaattia, punasipulia, lehtisalaattia ja bulguria. Sen kanssa hieman kanaa ja kunnon kasa hummusta. Nams!

Huomenna ajattelin kuvaa taas videota. Kokeilkaa tätä jos yhtään tykkäätte hummuksesta. Moikka!