29.9.2016

NEW START

TUNTU SILTÄ, ETTÄ UUSI ALKU BLOGIN KANSSA ON PAIKALLAAN, UUDESSA PAIKASSA


Tästä pääsette uuteen blogiin: 



25.9.2016

LIFE IS GOOD

Tässä vähän kuvia viikon varrelta. Pääasiassa koirista ja musta haha. 

Parasta tällä viikolla oli Bridget Jones-leffa ja eilinen meksikolainen kanakeitto, jonka resepti on Julia Toivolan blogista. Oon tehnyt sitä kerran aikaisemmin vuosia sitten ja se oli just niin hyvää kun mä muistinkin. Kannattaa kokeilla! Ja tosiaan, uus Bridget Jones -leffa on kyllä näkemisen arvonen. Tosi hauska!
Oonko ainoa, vai onko muidenkin mielestä vuosi 2016 mennyt jotenkin ennätysnopeesti? Ensi viikolla on jo lokakuu, mitä ihmettä? Kai se vaan on niin, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika menee. Sitä on kuitenkin ihan turha alkaa surkuttelemaan, vaan ottaa ilo irti jokaisesta päivästä.

Nyt jatkan taas muiden  blogien lukemista ennen kuin katson taas  Silta -sarjaa. Kivaa uutta viikkoa kaikille! :-)

22.9.2016

Ajatuksia

Niin kliseiseltä kun se kuulostaakin, niin on se vaan totta että vanhetessa viisastuu. Tai ainakin mä kuvittelen viisastuneeni. Kun silloin noin 20-vuotiaana raha ja materia tuntuivat olevan elämän tärkeimpiä asioita, nykyään ymmärrän että ne asiat aiheuttivat mussa ihan turhaa stressiä. Stressasin siitä, että vaatekaappi ei ollut täydellinen, mitä ikinä se silloin tarkoittikaan, ja siitä kun ei ole tarpeeksi rahaa tehdä siitä täydellistä.

 Kävin töissä, pidin blogia aktivisesti ja opiskelin ja näin jälkeenpäin ajateltuna olin tosi ankara itselleni ja aina stressaantunut. Olin aina jossain menossa, kalenteri oli täynnä menoa ja yleensä vapaa päiviä oli yksi viikossa. En antanut itselleni kiitosta vaan ajattelin että niin se vaan kuuluukin tehdä. Halusin, että elämä näyttää täydelliseltä myös ulospäin.  Olihan se elämä kaikin puolin ihan hyvin silloin, mutta olisin voinut ottaa vähän iisimmin. 


Pari vuotta sitten mä jotenkin heräsin ja tajusin, että en halua jatkaa näin ja halusin muutosta. Tuli ero ja halusin lähteä ulkomaille, joten päätin hakea opiskelemaan Ruotsiin. Lopulta päädyin kaupunkiin, mikä ei ollut se kaupunki johon alunperin halusin. Opiskelin vuoden, enkä tehnyt töitä. Otin todella iisisti, liiankin iisisti jos kouluarvosanoja katsoo (heh). 

Nyt asun suoraansanottuna landella, sillä tapasin maailman parhaan tyypin noin vuosi sitten täällä Ruotsissa. Ja täällä ei voi muuta kuin ottaa iisisti. Mun äiti ei ois koskaan uskonut, että tänne mä päädyn, enkä kyllä mäkään.  Täällä oon ottanut aikaa itselle ja tehnyt niitä juttuja, joita ei muka koskaan kerennyt. Oon myös antanut myös aikaa koirille ihan eri tavalla. Ja todellakin ymmärtänyt sen, että materia, suuret määrät rahaa ja täydellinen vaatekaappi eivät tuo onnea. Parasta elämässä on aika rakkaimpien kanssa ja aika niiden asioiden parissa joista nauttii.

Edelleenkin pidän vaatteista ja muodista. Kuitenkaan mikään asia ei ole enää "pakko saada" -asia enkä enää edes yritä rakentaa täydellistä vaatekaappia.

Sellaisia ajatuksia tänään. Nyt ruoan laittoon :-) <3

19.9.2016

my every day look

Syy miks tykkään syksystä: pimenevät illat ja mukavat, pehmoset vaatteet <3 parasta

17.9.2016

thoughts about Instagram today

Viimeaikoina oon miettinyt paljon tän päivän sosiaalista mediaa - erityisesti Instagramia - ja sitä miten kova maailma se oikeesti on. Varsinkin nuorille naisille ja oikeestaan ihan lapsillekin. Suoraan sanottuna tänä päivänä tuntuu olevan ihan ok olla vähän tyrkky ja se on jopa ihailtavaa.


Monet mun ikäluokan ihmiset, varsinkin tytöt, muistaa varmaan sen ajan kun oltiin 12-15 kesäsiä lapsukaisia. Irc-Galleria oli kova juttu.  Sinne saatettiin ottaa kavereiden kanssa "tosi taiteellisia" kuvia itselaukasijan avustuksella. Voi niitä aikoja. Ja voin myöntää että itse ainakin stalkkasin montaa "coolia" tyyppiä siellä. Ja saatoin ehkä ottaa hieman vaikutteita niistä ihmisistä. Sillon "cool" oli kuitenkin jotain ihan muuta kun tänä päivänä.

Tän päivän nuorille Instagram on varmaan aika samantyyppinen juttu kun Irc-galleria oli mun nuoruudessa. Paikka jossa usein ihaillaan toisten kuvia ja ulkonäköä ja saadaan inspiraatioo. Oon niin onnellinen siitä, että mun nuoruudessa sitä ei vielä ollut. Se olis varmasti aiheittanut mulle aivan järjettömät ulkonäköpaineet. Se on nimittäin niin kaukana todellisuudesta kun olla ja voi. Mä ymmärrän sen näin 25-vuotiaana, mutta 13-vuotias Sanna tuskin olis sitä ymmärtänyt.

kuvat: @_allqueens ja @lipgame

Noita ylläolevia kuvia katsoessa hahmottuu aika nopeasti Instagramissa vallitsevat ulkoihanteet: meikki ja varsinkin kulmat pitää olla vimpan päälle, muhkeet huulet, reenattu, mutta muodokas kroppa ja pukeutumistyyli suhteellisen paljastava, Kardashian vaikutteinen. Poseerauksetkin on kaikilla samantyylisiä. Kun Instagramia selaa, huomaa että moni on täysin samasta muotista valettuja ja tosi moni suomalainenkin nuori on ottanu tän sometyylin omakseen.

Hyvältähän toi näyttää mutta ei se oo vaan realistista. Instagram on kaukana sen alkupeläisestä tarkotuksesta, mikä oli jakaa aitoja hetkiä elämästä.

Instagram ei ole oikeaa elämää nähnytkään. Kun kulkee kaduilla, ei ihmiset näytä siltä miltä suositut Instagram-mallit näyttää. Instagrammalleilla on useilla omat ammattivalokuvaajat kuvien takana. Kuvia muokataan roimalla kädellä. Nykyään appeja kuvanmuokkaukseen on joka lähtöön ja niillä todellakin voi tehdä ihmeitä. Sen lisäksi uskon, että Instagram on aiheuttanut plastiikkakirurgian yleistymisen: saavuttaakseen Instagram-kauneusihanteen pitää huulien olla muhkeat ja vartalon muodokas.

 
"Instagrammuotti" on tosi kapea ja tosi moni nuori varmasti siihen pyrkii. Moni jo ennestään tosi kaunis lähtee muokkaan kroppaansa siihen muottiin sopiakseen. Jos on näyttää hyvältä, saa lisää seuraajia . Ja monella nuorella on varmaankin se illuusio, että seuraajat tekee onnelliseks. Nykyään kun nuorilla elämä on pitkälti sosiaalisessa mediassa. Ilmiö on musta tosi huolestuttava. Kliseistä, mutta jokainen on mun mielestä kaunis omalla tavallaan. Ja tylsäähän se ois jos kaikki olis kopiota toisistaan.


En tiedä oliko tällä tekstillä päätä eikä häntää. Kuitenkin halusin jakaa vähän mun ajatuksia, kun ne kerran on pyörineet mun päässä. 

Ja ei, älkää ymmärtäkö väärin. Itsekin käytän Instagramia paljon. Rakastan kauniita kuvia ja kauniita ihmisiä. Siihen vaan pitää suhtautua tietyllä tavalla. Hyvin kriittisesti. Ja uskon myös ettei se ole täysin terveellinen ympäristö nuorille ja aiheuttaa ihan turhia ulkonäköpaineita.


 

15.9.2016

Random snaps

Pää lyö tyhjää. Tuli sellainen fiilis, että olispa kiva päivittää blogia, mutta nyt kun nään tän kentän tässä ruudulla. Pää sen kun lyö tyhjää. Tässä kuitekin jotain suhteellisen random otoksia viime viikoilta. 

Nyt kuitenkin kun katselin näitä mun blogikuvia, tuli vähän ikävä vuotta ~2010 ja sen aikasia blogeja. Sitä kun postaukset ei vielä olleet niin tarkasti suunniltuja eikä kuvat olleet aina niin viimeisen päälle ja bloggaajat antoivat itsestään enemmän. Kuvat olivat arkipäivän tilanteista ja bloggaajiin oli helppo samaistua. Älkää ymmärtäkö mua väärin, arvostan bloggaajien työtä ja itsekin pidän upeista kuvista. Kuitenkin, blogimaailma ei enää ole samanlainen, mitä ennen.
Näköjään pää ei aivan tyhjää lyönytkään! Nyt kuitenkin Silta-sarjan pariin ! ( On hyvä 5/5)

12.9.2016

AUTUMN STYLE

Tein Polyvorella kollaasin siitä miltä haluaisin mun syksyn vaatekaapin näyttävän. 

Oon viimeaikoina innostunut erityisesti kaikista rock-tyylisistä printtipaidoista, bomber- ja waterfalltakeista ja kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, isoista ja pehmeistä collegepaidoista. Pidempiaikasia suosikkijuttuja unohtamatta: mun toivoma syysvaatekaappi sisältää myös nahkatakin, turtleneck paitoja, mukavia farkkuja ja muhkeita huiveja.
autumn


Oonkin tehnyt muutaman syysvaatehankinnan tänä syksynä ja joitain juttuja löytyy jo entuudestaan. Erityisesti haluaisin ostaa itselleni overknee-saappaat.

Kuitenkin, oon koittanut vähentää shoppailua viimeaikoina. Mitään kun en oikeasti tarvitse. Muistan kun joskus blogin alkuaikoina tuli aina ostettua ihan kaikkea mahdollista, varsinkin jos jotain oli alessa. Ylipäätään vähän hirvittää tämä tän päivän materian haaliminen. Ehkä mä siis oon edes vähän vanhentunut ja viisastunut haha. Haaveilla näin Internetin välityksellä voi kuitenkin aina, ketään vahingoittamatta!

11.9.2016

GREY SWEATER

Mä <3 mun harmaa collegepaita! Siinä oon viettänyt suunnilleen kaiken aikani menneellä viikolla. Ihan paras. Tilasin sen Boohoosta, miesten osastolta. Ihanan iso ja mukava. Musta tuntuu, että mun mukavuudenhaluisuus on kasvanut ihan uusiin sfääreihin viimeaikoina hahah.


Tänä viikonloppuna käytiin markkinoilla. Kuulemma joskus teini-iässä se oli parasta ikinä. Mennä sinne ja juoda alkoholia ja ajaa karuselleja. Tällä kertaa ei tehty kumpaakaan vaan katteltiin kaikkea, syötiin Langosia (hyvää!), ostettiin metrilakua ja KARJALANPIIRAKOITA. Jep, sieltä löytyi yksi suomalainen koju, josta niitä löysin. Ja kylläpä ne maistuikin hyvältä pitkästä aikaa :-) Otin muutaman kuvan sieltä markkinoilta, voisin lisätä ne seuraavaan postaukseen.




Kuvissa myös mun murut ja eilisiä meikkejä. Vi hörs! :-)