4.11.2012

avokadopasta

Kuulin tästä reseptistä Helsingissä asuvalta kaveriltani. Resepti oli kuulemma levinnyt facebookissa kauheeta vauhtia ja lopulta se oltiin huomioitu Hesarissakin. Ihmetteli, kun ei oltu kaverini kanssa kuultu tästä mitään. Avokadopasta kuulosti kuitenkin sen verran mielenkiintoiselta, että olihan se kokeiltava ! Pakko kai sen on olla hyvää, kun kerran niin paljon oli hehkutettu ?

resepti Hesarin sivuilta:

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g spa­get­tia

 Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko val­ko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avul­la kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te.

 Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton.
 Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä.
 Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun.
 Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.


Haha, sain taltioitua jopa alku- ja lopputilanteen. Ensikertalaiselle valmistus oli aikamoista sähläämistä (tai ehkä se vaan johtuu mun keittiötaidoista ylipäätään) ettei siinä paljoa kuvia napsittu. Mutta täytyy sanoa, että oli kyllä ihan älyttömän hyvää ! Meni kyllä suoraan meikän pastalemppareihin. Kannattaa todellakin kokeilla :-)

4 kommenttia :

  1. Tehtiin myös, erinomaista. Sen verran voit ensi kerralla tuunata paremmaksi, että raasta itse juustot. Maku on ihan eri planeetalta.

    VastaaPoista
  2. missä kävit kaupassa? Eli mistä ostit noi juustot :p en ole mennyt itse vielä tutkimaan juusto-osastoa, mutta oon kiinnostunt tekeen tota!

    VastaaPoista

kiitos kommentistasi :-)