Kuulin tästä reseptistä Helsingissä asuvalta kaveriltani. Resepti oli kuulemma levinnyt facebookissa kauheeta vauhtia ja lopulta se oltiin huomioitu Hesarissakin. Ihmetteli, kun ei oltu kaverini kanssa kuultu tästä mitään. Avokadopasta kuulosti kuitenkin sen verran mielenkiintoiselta, että olihan se kokeiltava ! Pakko kai sen on olla hyvää, kun kerran niin paljon oli hehkutettu ?
resepti Hesarin sivuilta:
1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Voit tehdä kastikkeen
suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko
valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu
mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi
avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla
kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola,
pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja
parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin
lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi
suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente
-kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi
keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Haha, sain taltioitua jopa alku- ja lopputilanteen. Ensikertalaiselle valmistus oli aikamoista sähläämistä (tai ehkä se vaan johtuu mun keittiötaidoista ylipäätään) ettei siinä paljoa kuvia napsittu. Mutta täytyy sanoa, että oli kyllä ihan älyttömän hyvää ! Meni kyllä suoraan meikän pastalemppareihin. Kannattaa todellakin kokeilla :-)
Tehtiin myös, erinomaista. Sen verran voit ensi kerralla tuunata paremmaksi, että raasta itse juustot. Maku on ihan eri planeetalta.
VastaaPoistaOk, kiitos vinkistä:)
Poistamissä kävit kaupassa? Eli mistä ostit noi juustot :p en ole mennyt itse vielä tutkimaan juusto-osastoa, mutta oon kiinnostunt tekeen tota!
VastaaPoistaPrismasta ostin :-)
Poista