31.1.2013

food

Kerroinkin aiemmin, että olen kiinnittänyt syömisiini enemmän huomiota viime aikoina, kuin aikaisemmin. Aikaisemmin söin joskus ja jouluna, eli toisin sanoen silloin kun oli nälkä tai teki mieli ruokaa. Aamupalan söin aina kun "ehdin" ja välipalaa koulun jälkeen tuskin koskaan. Siinä ehkä syyt jatkuville iltaherkutteluille ?

Nyt olen pyrkinyt jakamaan syömiseni niin, että syön aamuisin reilusti, ja illalla sitten vähemmän. Aamupala on lähes poikkeuksetta moniviljapuuroa, marjoja ja raejuustoa. Sillä pärjää hienosti koulun ruokailuun saakka. Koulussa syön mitä on tarjolla, ja iltapäivisin sitten esimerkiksi smoothiee tai maitorahkaa ja pilttiä. Siinä vasta hyvä ja tarpeeksi täyttävä combo !! :-) Myöhemmin iltapäivällä syön "kunnon ruuan", usein tehdään jotain kanasta. Ollaan kyllä tosi huonoja keksiin mitään ruokia ja melkein aina tehdään samoja. Perusruokia on kanasalaatti, kanatortillat, uunilohi, tomaattivuohenjuustokeitto, omatekoiset kanahampparit jne :-D Pyrkimys on yleensä tehdä jotain suhteellisen terveellistä, pahemmin ei mitään valmisruokia syödä. Oikeestaan en ees tykkää niistä ! Illalla syön sitten vain jotain ruisleipää ja sellaista. Herkkuja vain viikonloppuisin ;-)

Tässä vähän kuvia viimeaikaisista syömisistä ..


Maitorahkaa ja kuningatarpilttiä.


Mansikkasmoothie: mansikoita, maitoa, maitorahkaa ja moniviljahiutaleita. Määrät on päästä heitetty !


Katkarapusalaattia ja ruisleipää.


Uusi herkkuruokani: kanawok ja basmatiriisi !


Näin kun syö, ei edes tee mieli herkutella iltaisin(niin pahasti). Eikä se nyt niin hirveä rikos ole, jos joskus sortuu johonkin herkkuun näin arkenakin. Ei saa ottaa syömistäkään liian vakavasti :-)

3 kommenttia :

  1. Mmm, rupesipa tekemään mieli tuollaista raikasta smoothieta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. smoothie on herkkua <3 mua vaan ärsyttää ku onnistun aina sotkee ku teen sitä !!

      Poista
  2. Kiitos asiallisesta palautteesta :-)! En vihaa ;-)

    Muakin ärsyttää, jos terveysjutut menee överiksi, enkä vihaa itseenikään jos joskus tulee vähän poikettua ruokavaliosta. Esim en ymmärrä jotain herkkulakkoja. Syön just pari kertaa viikossa sipsiä/karkkia, mutta kun aikaisemmin sitä sipsiä meni ehkä 4krt viikossa, ihan vaan siksi kun oli päivällä syönyt huonosti. Nyt kun olen syönyt paremmin tulee herkuteltua vähemmän, ja siksi oikeestaan tein tämän postauksen.

    Mutta juu ymmärrän mitä meinaat !! :-)

    VastaaPoista

kiitos kommentistasi :-)