10.4.2012

opiskelustani

Multa pyydeltiin juttua mun koulusta ja opiskelusta liiketalouden koulutusohjelmasta. Kerron tähän heti alkuun, että se millaista opiskelu on Tamkin liiketalouden koulutusohjelmassa, ei varmaankaan ole aivan samanlaista kuin jossain toisessa ammattikorkeakoulussa. Minunkin kaverini nimittäin opiskelee liiketaloutta, mutta eri koulussa ja kyllä meidän kurssit ovat tosi erilailla toteutettuja.

Itse koulusta pidän paljon. Koulussa on mukavasti tilaa, ja mikä tärkeintä, ruoka on hyvää :-D Ja ruokavaihtoehtojakin löytyy aina useita. Opettajat ovat pääosin hyviä ja asiantuntevia ja luennoilta saa paljon irti, kun vain keskittyy ;-)

Ensimmäinen vuosi ollaan käyty lähinnä perusopintoja. Lisäkursseja on saanut ottaa mm. tutor-toiminnasta. Perusopintoihin on kuulunut paljon taloudenopintoja, juridiikkaa, markkinointia, kieliopintoja ja muutamia muiden aihealueiden kursseja. Lisäksi lukuvuoden alussa perustettiin noin kymmenen hengen ryhmissä harjoitusfirmat, joita pyöritetään lukuvuoden loppuun asti. Opiskelu on pääasiassa luentomuotoista, mutta firmoissa sitten harjoitellaan juttuja käytännössä. Lisäksi tehtävänä on jonkin verran itsenäisiä raportteja, esseitä sekä ryhmätöitä.


Hyvä sana kuvaamaan mennyttä vuotta on työntäyteinen. Mutta ihan kivasti tästä on selvitty. Uskon, että sitten kun pääsee itse enemmän valitsemaan kursseja ja viemään opintojaan haluamaansa suuntaan, löydän kivemman sanan kuvaamaan opiskelua. Lähes kaikki arvosanat saadaan tenteistä, mutta jonkin verran arvosanoja tulee myös firmatoiminnasta. Henkilökohtaisesti en pidä siitä, ettei meillä lähes mistään itsenäisistä tehtävistä saa arvosanaa, vain ainoastaan suoritusmerkin. Tuntuu kuin kaikki työhön nähty vaiva menisi hukkaan.

Toisena vuonna opiskelijat suuntautuvat haluamaansa suuntaan. Vaihtoehtoina on kursseja markkinoinnista, taloudesta, projektinjohtamisesta ja juridiikasta. Yksi vaihtoehto on myös mennä Proakatemiaan ja perustaa siellä ihan oikea yritys muiden sen suunnan valinneiden kanssa. Itsellä on ajatuksena lukea markkinointia ja jonkin verran myös talouden opintoja.

Voin suositella Tamkin liiketalouden koulutusohjelmaa kaupalliselle alalle haluaville. Olen kuullut, että moni kauppakorkeakouluun pyrkinyt, ja uudestaan hakemaan aikonut on jättänyt hakematta, kun on "varavaihtoehtona" kokeillut liiketaloutta. Opiskelu on niin paljon käytännönläheisempää amkissa ja työmahdollisuudet ovat pitkälti samat. Ala on myös tosi monipuolinen ja vaihtoehtoja moneen suuntaan löytyy!
 
Siinäpäs se noin pääpiirteittäin :-) saa kysyä jos tuli jotain mieleen !

3 kommenttia :

  1. Oliko kouluun vaikea päästä? Millaiset pääsykokeet olivat? Miten valmistuaudt pääsykokeisiin ja haastatteluun? Millä arvosanoilla hait kouluun? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten unohdin kertoa pääsykokeista kokonaan! Voi mua .. Tilastollisestihan toi on yks vaikeimmista amk aloista toi tamkin liiketalous. Ei ollut ollenkaan haastattelua, pääsykokeisiin oli materiaalit jotka luin muistaakseni kahteen kertaan ja suurin osa kysymyksistä oli niiden pohjalta. Lisäksi kokeissa oli matematiikan osio mm prosenttilaskuja ja sellaista.
      Lukion päättötodistus ja kirjoitukset vaikuttivat kuitenkin pisteisiin myös paljon. Mun keskiarvo oli 8 paikkeilla ja kirjoitin m paperit:-)

      Poista
  2. Itse viihdyin kans paremmin kuin hyvin TAMK:n liiketalouden koulutusohjelmassa! Opettajat olivat ihania ja tradenomin tutkinto/ala juuri sitä mitä toivoinkin sen olevan. :)

    VastaaPoista

kiitos kommentistasi :-)