27.10.2013

lihaton lokakuu, viime viikot

Meinasin laittaa tän postauksen otsikoks Lihaton lokakuu, viikot 2 ja 3, mutta tässähän olikin kulunut jo kolme viikkoo. Oho. En ihan saanut tehtyä tästä kokeilusta jokaviikkosta yhteenvetoo :-D

Joka tapauksessa, hyvin on mennyt! Ainoastaan kerran olen "joutunut" syömään kalaa, kun olin mummun luona syömässä. Empä sitten viittinyt järkyttää mummua ja kieltäytyä sen tarjoiluista.. Se kun ei aina ihan tajua :-) Mutta ei kai järvestä pyydetty kala hirveen paha oo ees lihattomalla kuukaudella? 

1. Mikon tekemää feta-pinaattipiirakkaa♥  2. Kaalilaatikkoa soijarouheesta.. parempaa miltä näyttää;-) 3. Vihersmoothie tuloillaan .. pinaattia, appelsiiniä, avokadoa, macajauhetta ja appelsiinimehua. Nam! 4. Välkkäriä!

Ihme kyllä, vieläkään ei ole loppuneet ruokaideat kesken. Toisaalta taas laiskuus on ehkä vähän iskenyt ruuanlaiton suhteen. Esim tällä viikolla oon tehnyt paljon vaan jotain nopeita salaatteja. Tai no en ees salaatteja vaan salaattia - halloumisalaattia. Se on niin hyvää, kun viä laittaa vähän melonia joukkoon niin ai että!

11. Lauantaiherkkua, mozzarellapizzaa! 2. Sitä halloumisalaattia 3. Tomaatti-vuohenjuustokeitto on vanha suosikki. 4. Tuhdimpaa lounasta treenin jälkeen; porkkanapihvejä, riisiä ja kermaviilikastiketta linsseillä.

Vaikka alussa ajattelin, etten koulussa noudata lihatonta, olenkin ny noudattanut. Päätin että vedän homman kunnolla, kun kerran alettiinkin! Vaikeita tilanteita tosin on tullut, esim tällä viikolla siellä oli kanapihvejä, mitkä on hyviä ja kasvisvaihtoehto ei näyttänyt kovin houkuttelevalta.. pysyin silti lujana!

Ulkona syödessä on ollut ihan virkistävää kokeilla kasvisvaihtoehtoja. On tullut syötyä pestopastaa pinjansiemenillä, muutamia vegehamppareita ja vegesubia .. mikä oli aika pettymys kun siinä ei ollut oikein mitään, luulin et siihen tulee vegepihvi :-D Tiedän kuitenkin jo mihin suuntaan pikinmiten tän kuukauden jälkeen. No Marusekiin!! Sushia kiitos, sellaista missä on kalaa. Samoin haluan, että Mikko paistaa mulle pihviä. Jännää on  se, että kanaa ei ole ikävä sitten yhtään, vaikka sitä normaalisti lähes päivittäin syönkin.

Sellaista tänne! Onko jollain tämä sama kokeilu meneillään? Mitenkäs menee sillä saralla? :-)

12 kommenttia :

  1. Aika hyvin kun oot pystyny olemaan monta viikkoa ilman lihaa! :) Ootko huomannu mitään vaikutuksia siitä, että liha on puuttunu ruokavaliosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ihan hyvä suoritus mulle :-) En oo kyllä huomannu mitään muutostam ehkä sit jos pidemmän aikaa ois ilman niin huomais jotain :-)

      Poista
  2. Mitä ihmettä, kyllä mäki oon luullu että vegesubiin tulee joku kasvispihvi tms? :D Mitä siinä sitten oikeen oli?? Nam mitä ruokia, tee välillä reseptipostauksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se oli kyl niin surkee :D Siis siihen tuli juustoo ja ja kaikkia vihanneksia mitä halus ja majoneesiä.. tosi ravitsevaa :D Noo millaista reseptia kaipaisit?

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä ruokia! Itse syön niin harvoin lihaa, että olisi ollut hyvä osallistua lihattomaan lokakuuhun myös, mutta kuulin siitä vähän liian myöhään. Tosin ehtiihän sitä ihan milloin tahansa semmoisen pitää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos :-) Niin kyllähän lihattoman kuukauden voi oikeestaan pitää millon vaan !

      Poista
  4. Vähän hyvin! Kun mähän en syö punasta lihaa, mut en kyl vois sit ilman kalaa olla :D KUOLISIN :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha:D en mäkä normaalisti pahemmin punasta lihaa syö, mut jostain syystä tän kokeilun aikana on alkanut tekee mieli sitäkin:D

      Poista
  5. Hei mitä toi porkkanapihvi muuten on? :D Kermaviilikastiketta linsseillä? Ohje kiitos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanapihvit on pakastealtaasta :D ja linssikastikkees on vaa linssejä, kermaviiliä ja suolaa ja pippuria että on kyllä gurmeeta :D

      Poista
  6. Vegesubi ja vegepihvisubi on kaks eri tuotetta! :-) Eli kyllä subin saa myös sillä kasvispihvillä, ja se on hyvääää! Yleensä kysynkin tilausvaiheessa asiakkaalta että haluaako pelkän vegen vai pihvillä, kun joskus ne menee sekasin. :D ite syön myös sitä pelkkää juusto-kasvissämpylää töissä aamupalaks, vaikka ei ookaan se ravintoarvoiltaan paras :D t. subin tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai oikeesti :D hei kiitos selvennyksestä! Mä luulin et on vaa yks vegesubi !!

      Poista

kiitos kommentistasi :-)