29.12.2013

Good times

Heissan. Taas oon viettänyt jonkin asteista hiljaiseloa. Kai mun on tunnustettava, ettei mulla oo enää samanlaista paloa tätä hommaa kohtaan, kuin ennen. Ennen mietin useita kertoja päivässä tulevia postauksia ja ideoita niihin. Ja monessa tilanteessa ajattelin, pitäisikö tästäkin ottaa kuva. Enää en niinkään ja se on ollut aika rentouttavaa. Edes jouluna en pahemmin jaksanut kuvailla, saatika miettiä postauksia blogiin. Olen jopa välillä miettinyt, onko koko blogihomma ihan hölmöä. Mitä järkeä siinä  edes on. Että olisikohan blogin pitämisen aika jo osaltani ohi ja pistäisinkö pillit pussiin lopullisesti.

Eilen tuli kuitenkin pitkästä aikaa sellainen fiilis, että olisi kiva ottaa asukuvat. Ja tänään tuntui pitkästä aikaa siltä, että olisi kiva postata. Niimpä päätin, että tulen postailemaan aina kun siltä tuntuu. Mulla ei ole mitään hajua, kuinka usein näitä postauksia jatkossa tupsahtelee, se nähdään sitten :-)



Vietettiin eilen vähän niinkuin uutta vuotta ennakkoon. Uuden vuoden suunnitelmat kun on aika avoinna ja ajateltiin silloin tulla aika ajoissa kotiin, sillä Aada pelkää raketteja, eikä raukkaa viitsisi hirveästi yksikseen jättää. Mentiin aluksi kavereiden kesken istumaan iltaa ja iloiseksi yllätyseksi Mikko liittyi seuraamme myöhemmin :-) Oli ihan hirveen kivaa! 

Mulla oli päälläni jotain tavallisesta poikkeavaa .. nimittäin hame. Käytän hameita tosi harvoin, mutta kun löysin niin kivan näköisen Seppälän alerekistä, oli se ostettava. Alunperin himoitsin nahkasorteja, mutta tietenkään kokoani ei ollut. Ne olis olleet niin siistit. Mutta onhan tuo hamekin tosi nätti!


Tää vika kuva ei ihan sovi muiden joukkoon .. Mutta tässä on mun suosikki aamupala. Ostin itselleni pieneksi joululahjaksi Cocovin trailmixin ja nyt odotan aamupalaa aina ihan innoissani! Toi on niin herkullinen miksaus gojimarjoja, manteleita, casheweja, kaakaonibsejä sekä mulberimarjoja. Nams. Siihen kun laittaa päälle vielä vähän kanelia ja puuron sekaan ehkä hieman kookosöljyä, on herkullinen aamupala valmis :-)

Aihe vähän hyppäsi toiseen, mutta mitäs pidätte asusta? :-)

22.12.2013

Rantaelämää Krabilla

Mun tekee pahaa katsoa näitä kuvia. Suomi on toden teolla alkanut masentaa ja ikävä Thaimaahan on iskenyt toden teolla. Enpä olis uskonut, että näin pian ja näin kovasti! 

 Krabilla se juttu on kauniiden lähisaarten ja rantojen tutkiskelu. Monelle saarelle pääsee Ao Nangin rannasta pitkähäntäveneellä. Me käytiinkin tekemässä muutama sellainen reissu!

Noin 10 minuutin pitkähäntävenematkan päässä on Railay Beach sekä Phra Nang rannat. Railay oli ihan ok ranta, ei mikään super upea, kuvia siitä tossa alla. Phra Nang taas oli ihan älyttömän hieno tajuttoman upeiden kalliomuodostelmiensa  kanssa. Siellä vaan oli turistejakin ihan hirmuisesti. Railayltä Phra Nangille pääsi kävelemällä "viidakon" halki. Matkan varrella hengaili aina apinalauma. Ne olivat hauskoja, mutta myös todella kesyjä ja röyhkeitä. Multakin lähti vesipullo yhden pikkuisen matkaan :-D Muuten pidin Raileyn fiiliksestä. Ei autoja ja muutenkin tosi rento meininki. Siellä päin näytti pyörivän paljon reppureissaajia.


Yhtenä päivänä lähdettiin käymään Poda Islandilla. Se olikin jo aikamoinen paratiisiranta: valkoista hiekkaa ja älyttömän kirkasta vettä. Harmi että sinä päivänä kun olimme siellä, oli aallot aika suuria ja snorklaaminen hanlakaa. Jonkin verran pystyimme kuitenkin tutkimaan vedenalaista maailmaa. Se oli mun mielestä ihan super kivaa hommaa!


Omalla tavallaan kaunis oli myös Ao Nangissa sijaitseva Nopparat Thara -ranta. Se ei oikein sovellu uimiseen, mutta siellä oli hauskaa käydä kävelemässä laskuveden aikaan. Ranta oli hian täynnä pikku rapuja jotka kipittivät heti karkuun kun ihminen lähestyi.

 Yhdestä uhittelevasta pikku ravusta onnistuin kuitenkin kuvan nappaamaan!

Nyt mun täytyy aloittaa joulusiivous ja lahjojen paketointi. Mun joulufiilis on ihan kadoksissa! En yhtään tajua, että ylihuomenna on jouluaatto. Ehkäpä lumi auttaisi asiaa..

20.12.2013

Kuulumisia sekä kuvia Krabi Townin yömarkkinoilta

Heippa vaan. Ensimmäinen viikkoni Suomessa on mennyt vaihtelevasti. Mikko lähti heti maanantaina työreissulle (voi rassukkaa, jetlag on varmasti ollut mukava lisämauste muutenkin pitkiin päiviin). Maanantaina mä koitin siivoilla ja purkaa matkalaukkua, mutta taisin vain haahuilla. Olin niiin väsynyt! Silti heräsin tiistaina 5.50, eikä uni enää tullut. Tiistaikin meni vielä aika unenpöppöröisenä. Kuitenkin tiistain ja keskiviikon pakersin viimesien koulutehtävien parissa, suunnilleen aamusta iltaan. Mutta nyt ne on tehty ja voin pitää vähän lomaa Tamkista!

Tiistaina ehdin kuitenkin käydä ripsihuollossa. Ja tiedättekö, sain kaamean allergisen reaktion :-( Keskiviikkona silmän ympärykseni punottivat ja kutisivat. Eilen heräsin silmät aivan turvonneina, samoin tänään. Onneksi allergialääkkeen avulla sain turvotuksen laskemaan ja itseni ihmisen näköiseksi. Toivon, että huomenna tilanne olisi jo parempi. Jokatapauksessa täytyy varmaan luopua näistä räpsyttimistä, harmittaa!! Onko jollain käynyt samoin? Onko mitään tehtävissä ripsien säilyttämiseksi?

Palataan nyt kuitenkin vielä Thaimaahan. Mun oli tosi vaikea päättää mistä lähden liikkeelle noiden Thaimaan kuvien kanssa. Niitä on niin älyttömästi! Mutta lähdetään nyt vaikka Krabi Townin yömarkkinoista. Ne olivat kyllä mukava kokemus :-) Myynnissä oli kaikkea mahdollista, ruokaa ja tavaraa. Mä keskityin pääasiassa siihen ruokapuoleen..

 Muutama muukin oli saapunu markkinoille. Markkinat järjestetään aina viikonloppuisin ja tapahtuma on suosittu paikallisten keskuudessa.
 Tää oli ihan hirveen hyvää! Eli se oli peruna, joka oltiin pyöritetty tollaseen tikkuun ja rasvakeitetty. Siihen sai itse valita sitten mausteet :-)
 Sushii!♥ Sushin syöminen vähän jännitti raa'an kalan ja erilaisen bakteerikannan vuoksi, mutta onneksi ei tullut mitään oireita :-)
Yömarkkinoilla kannattaa käväistä jos Krabille suuntaa. Hinnat ovat huokeampia kuin Ao Nangissa ja ruokavalikoima on tosi laaja. Eikä tuolla tarvitse tinkiä tavaroiden hinnasta, itse en ainakaan siitä hommasta niin pitänyt :-) Voi että kun nyt pääsisi tuonne uudestaan..

16.12.2013

Back in Finland

Jep, Suomeen ollaan valitettavasti palattu. Mitä parhain Thaimaan loma on nyt takanapäin. Odotus todellakin palkittiin! Tuntuu, että takaisin palasi täysin uusi ihminen ja kaikki turha stressi on saatu karistettua pois. Tällä lomalla mä todellakin rentouduin :-) Siitä kertoo ehkä sekin, että kertaakaan en vaivautunut meikkaamaan tai hiuksia erityisesti laittamaan. Myöskään shoppailu ei kiinnostanut tuolla sitten yhtään. Semmoiset jutut tuntuivat tuolla turhalta. Paljon mieluummin lekottelin aurinkotuolissa ja luin hyvää kirjaa, tai kiertelin saaria ja ihailin upeita maisemia.

Kuvia on reissusta kasapäin ja kaikkia en ole vielä saanut edes koneelle siirrettyä. Tässä kuitenkin esimakua Krabista ..


Olen edelleen ihan kujalla eilisestä lennosta johtuen. Lennot olivat todella raskaat, unta sain kummallakin 1-2 tuntia. Koitan nyt kuitenkin sinnitellä iltaan asti ja saada rytmin normaaliksi. Tosin Thaimaassa kävi toisena yönä niin, että menin nukkumaan yhdeksän aikaan, sitten heräsin kahdentoista aikaan yöllä täysin pirteänä. Siinä sitten pyörin sängyssä aamuun asti :D Se oli niin turhauttavaa.