20.4.2012

LISÄÄ

Huh, kotona ollaan! Takana raskas, mutta mahtava Helsingin reissu ja Appro:-) Vaikkakin joku kanssajuhlija kehtas alkaa väittää meille, että Tampereella on poroja:-D Noh, kyllä Helsinki on kiva, mutta Tampere on koti!;-) Mutta ei siitä sen enempää ..

Huomenna suuntaan töihin ja sen jälkeen taas mukavista mukavampien muuttopuuhien pariin. Näillä näkymin ollaan aikataulussa ja muutto päivä on sunnuntaina ! Jes ! Ajattelin kuitenkin muistuttaa teitä, että kysymyspostaukseen on aikaa laittaa kysymyksiä vielä muutama päivä! Eli sunnuntai iltaan asti saa(ja pitää) laittaa vielä niitä kysymyksiä tulemaan!

Nyt kuitenkin heips ja mukavat viikonloput :-)

17.4.2012

pakkausta pakkausta pakkausta

Meillä näyttää nyt tältä. Ja pahvilaatikkovuoret senkun kasvaa. Oon tänään laittanut sekä varaston että vaatehuoneen muuttokuntoon. Ja aion jo alkaa laittaa olkkariakin pakettiin:-) Mä meinasin hukkua mun homman määrään eilen, joten siirsin ens maanantaista tenttiä eteenpäin. Hyvä niin, en oikeesti olis ehtinyt lukemaan siihen kunnolla, jos ollenkaan ! Nyt en malttais odottaa, että päästään tästä syvältä olevasta pakkausvaiheesta siihen kivaan uuden-kodin-laitto -osaan


Huomenna enkun tentin jälkeen jatkuu armoton pakkaus ja torstaina suuntaan kaverini kanssa Helsinkiin toiselle kaverille kyläilemään :-) Toivottavasti säät suosii, ollaan nimittäin menossa Helsinginkadun Approon illalla. Mutta palaillaan, heipsan !

15.4.2012

sunnuntaita

Kivaa sunnuntaita kaikille ! Tosin mulla se ei niin kauheen kivasti jatku, kun täytyy vielä kerrata huomiseen markkinoinnintenttiin.Tähän asti tähän päivään on sisältynyt kuitenkin ihan kivojakin juttuja. Oon tänään mm lukenut sitä markkinointia, käynyt Mikon kanssa Ikeassa katselemassa ja ostelemassa juttuja uuteen kotiin ja käynyt salillakin. Tämmöisessä asussa kiertelin Ikeassa ..


Mua ressaa ihan kauheesti nyt ens viikko. Ensinnäkin viikon päästä olisi muutto, eikä olla pakattu yhtään ! Siihen päälle sitten pari tenttiä, pari työvuoroa ja kahden päivän Helsingin reissu keskellä viikkoa :-D Voi eii. Nyt on käytettävä kaikki vapaat välit pakkaamiseen. Tosin mun yksi koulukaveri kertoi joskus, kuinka hän oli alkanut pakkaamaan vasta siinä kohtaa, kun hänelle soitettiin, että muuttoauto on pihassa ja hän heräsi krapulaisena siihen soittoon :-D Että ehkä se vähän lohduttaa ..

Nyt kuitenkin markkinoinnin pariin ! moimoi :-)

14.4.2012

kysy

Muutaman lukijan toiveet täytetään .. Nyt olisi vuorossa tämän blogin ensimmäinen kysymyspostaus ! Saatte luvan kysyä mitä vaan ja vastausaikaa on ensi viikon sunnuntaihin, 22.4 asti !
Toivottavasti kysymyksiä tulee iso kasa :-) Eli eikun vaan niitä pähkäilemään !

13.4.2012

päivä mun kanssa

Mun aamu alkoi tänään markkinoinnin lukemisella.. Tai ainakin yrittämisellä. Heräsin vasta yhdeksän pintaan ja se oli tunnin myöhemmin, mitä oli ajatuksissa, joten lukemiset jäi aika vähäisiksi.Torkkunäppäin ei oo hyvä juttu :-D


Lukemisen jälkeen nousin ja tein aamuvalmistelut. Tälläisessä asussa lähdin sitten koululle 11 jälkeen..


Ulkona oli märkää ja mun kengät kastu :-( Muutenkin ulkona oli tylsän harmaata sateista. Positiivista ettei sentään lunta tullut.. Mä tykkään kulkee bussilla ja kuunnella siinä matkalla musiikkia. Tosi rauhottavaa aamuisin !


Koululla hain vähän lounasta. En mennyt ruokalaan syömään, kun en yksin halunnut mennä, kun en yhtään tiennyt miten porukkaa oli koululla siinä kohtaa. Mutta kyllä kinkku-meetvursti-patonki ihan jees oli !
 Taustalla meidän firman upea kännykkä :-D


Koululla kertasin kirjanpidon uusintatenttiin ja tehtiin enkun ryhmätyötä mun parin kanssa. Ja datailin .. Neljän aikaan kävin ruokalassa syömässä munkin ja sitten suuntasin uusintatenttiin. Kauheen terveellinen päivä ollut.


Puoli seitsemän aikaan olin tenttini tehnyt ja ihan ok fiilikset jäi siitä. Sen jälkeen suuntasin Sokokselle hakeen illaksi ruokajuttuja.


Kotiin päästyäni vaihdoin farkut heti lempparikotihousuihini, katselin Salkkarit ja aloin ruuan laittoon.


Tein oikein herkkuannoksen perjantain kunniaksi; nugetteja, mozzarellatikkuja, maalaisranskiksia ja fetasalaattia. Yumyum. Samalla väsäsin myös itselleni evääksi salaatin töihin huomiseksi.


Nyt sitten olen vain hengaillut sohvalla, katsellut telkkaria ja dataillut. Mietin, että ottaisinko vielä sen markkinoinnin kirjan esiin, kun maanantaina on siitä tentti.


Tässä siis se päivä mun kanssa- postaus, mitä oltiin toivottu. Ei ihan mun perus päivä, mutta en kyllä tiedä millainen se ees olisi :-) Toivottavasti oli sitä mitä haettiin !

11.4.2012

beige

Hei vaan ! Välillä jotain muutakin, kuin kännykkäkuvaa tästä pärstästä, ihan kiva :-) Oon ollut vähän huonon näissä asujen kuvailuissa viimeaikoina, mutta löysimpä yhdet julkaisettomat otokset viime viikolta.

Arvatkaa muuten mitä ! Unohdin ton mun kultaisen kaulakorun yhdelle Mikon kaverille viikonloppuna, kun otin sen pois kun oltiin paljuilemassa. En ymmärrä miten pystyin siihen ! Käytän tota joka päivä, ja nyt mulla ei sitä ole. Enkä tiedä koska saan sen takaisin :-( Tunnen itseni alastomaks ilman sitä ja nyt oonkin käyttänyt koulussa huiveja sen sijaan :-D Kyllä, saatan olla joskus hölmö.


Kuten kerroin viime postauksessa, mun koulu saattaa olla välillä aika työntäyteistä. Just nyt se on sitä. Sen lisäksi tässä pitäis pikkuhiljaa alkaa muuttolaatikoita pakkaileen ja käydä töissäkin. Että heippa vaan sosiaaliselle elämälle ja blogille taas hetkeksi. Eli tässä lähiaikoina voi postaukset olla vähän harvemmassa.

Mutta nyt suihkun kautta unille, moi !

10.4.2012

opiskelustani

Multa pyydeltiin juttua mun koulusta ja opiskelusta liiketalouden koulutusohjelmasta. Kerron tähän heti alkuun, että se millaista opiskelu on Tamkin liiketalouden koulutusohjelmassa, ei varmaankaan ole aivan samanlaista kuin jossain toisessa ammattikorkeakoulussa. Minunkin kaverini nimittäin opiskelee liiketaloutta, mutta eri koulussa ja kyllä meidän kurssit ovat tosi erilailla toteutettuja.

Itse koulusta pidän paljon. Koulussa on mukavasti tilaa, ja mikä tärkeintä, ruoka on hyvää :-D Ja ruokavaihtoehtojakin löytyy aina useita. Opettajat ovat pääosin hyviä ja asiantuntevia ja luennoilta saa paljon irti, kun vain keskittyy ;-)

Ensimmäinen vuosi ollaan käyty lähinnä perusopintoja. Lisäkursseja on saanut ottaa mm. tutor-toiminnasta. Perusopintoihin on kuulunut paljon taloudenopintoja, juridiikkaa, markkinointia, kieliopintoja ja muutamia muiden aihealueiden kursseja. Lisäksi lukuvuoden alussa perustettiin noin kymmenen hengen ryhmissä harjoitusfirmat, joita pyöritetään lukuvuoden loppuun asti. Opiskelu on pääasiassa luentomuotoista, mutta firmoissa sitten harjoitellaan juttuja käytännössä. Lisäksi tehtävänä on jonkin verran itsenäisiä raportteja, esseitä sekä ryhmätöitä.


Hyvä sana kuvaamaan mennyttä vuotta on työntäyteinen. Mutta ihan kivasti tästä on selvitty. Uskon, että sitten kun pääsee itse enemmän valitsemaan kursseja ja viemään opintojaan haluamaansa suuntaan, löydän kivemman sanan kuvaamaan opiskelua. Lähes kaikki arvosanat saadaan tenteistä, mutta jonkin verran arvosanoja tulee myös firmatoiminnasta. Henkilökohtaisesti en pidä siitä, ettei meillä lähes mistään itsenäisistä tehtävistä saa arvosanaa, vain ainoastaan suoritusmerkin. Tuntuu kuin kaikki työhön nähty vaiva menisi hukkaan.

Toisena vuonna opiskelijat suuntautuvat haluamaansa suuntaan. Vaihtoehtoina on kursseja markkinoinnista, taloudesta, projektinjohtamisesta ja juridiikasta. Yksi vaihtoehto on myös mennä Proakatemiaan ja perustaa siellä ihan oikea yritys muiden sen suunnan valinneiden kanssa. Itsellä on ajatuksena lukea markkinointia ja jonkin verran myös talouden opintoja.

Voin suositella Tamkin liiketalouden koulutusohjelmaa kaupalliselle alalle haluaville. Olen kuullut, että moni kauppakorkeakouluun pyrkinyt, ja uudestaan hakemaan aikonut on jättänyt hakematta, kun on "varavaihtoehtona" kokeillut liiketaloutta. Opiskelu on niin paljon käytännönläheisempää amkissa ja työmahdollisuudet ovat pitkälti samat. Ala on myös tosi monipuolinen ja vaihtoehtoja moneen suuntaan löytyy!
 
Siinäpäs se noin pääpiirteittäin :-) saa kysyä jos tuli jotain mieleen !

9.4.2012

kämppää&remppaa

Me tosiaan tuossa keskiviikkona kirjoiteltiin paprut meidän uudesta omasta kodista ja siitä lähtien remppaa on tehty hullun lailla. Voisin nyt vähän kertoilla meidän tulevasta kodista ja rempasta mikä meillä on tekeillä !

Asunnon pohjapiirros on tässä. Tämän pohjan takia asunnon ostoa aluksi epäröitiin, mutta sitten alettiin pitämään siitä. Ihanaa, kun saa kerrankin ison makuuhuoneen eikä hukkaneliöitä pahemmin ole. 

Asunnon vanhat omistajat olivat juuri ennen myyntiä laittaneet koko asuntoon, keittiötä ja tietenkin vessaa lukuunottamatta, uuden laminaattilattian ja lasikuitutapetit. Keittiö ja vessa on rempattu vuonna 2010. Itse en ole mikään suuri lasikuitutapetin ystävä, joten se menee nyt vaihtoon. Keittiö ei ollut myöskään meidän kummankaan suosikki, mutta se on siisti ja ihan ok, joten siitä selvitään välitilanlaatan vaihdolla ja seinien maalaamisella. Olkkari ja makkari maalataan ja eteiseen laitetaan tapetti. Lopuksi vaihdetaan listat :-).

Tässä kuvia alkuvaiheesta, torstailta ja perjantailta ..


Ja tässä eiliseltä muutama ..


Harmi, kun ei tullut otettua kuvia ihan alkutilanteesta :/ Mutta kyllä tuo keittiökin vaan paljon paremmalta näyttää tuolla uudella laatalla, kuin vanhalla perus neliövalkoisella ! En malta odottaa, että päästään muuttamaan ja sisustamaan ;-)

6.4.2012

kuulumisia

Heissan! Alkaa itseänikin pikkuhiljaa nämä puhelinkuvat kyllästyttää, mutta nyt ei valitettavasti ole muuta :-( Mun kamera on uudella kämpällä, kun sen sieltä saan teenkin pientä postausta siitä :-) Siellä on nyt tälläkin hetkellä täysitohina päällä, kun keittiön välitilan laattaa vaihdetaan ja seiniä tasoitellaan.
Keskiviikko meni mulla aika rattoisasti, nimittäin PikkuApprossa. Pakkohan sitä oli vähän lämmitellä, kun parin viikon päästä suuntaan muutaman kaverin kera Helsinginkadun Approon :-D Eilinen menikin aika pitkälle siitä toipumisessa ja nyt muistona tapahtumasta on  takaisin palannut kurkkukipu. Jee. Raahauduin mä sentään salille eilen, mutta siinä sen päivän tekemiset taisikin olla.


Tänään oon sitten ahkeroinut koulutehtävän kanssa, käynyt salilla ja äitillä herkuttelemassa koko perheen voimin ja katseltiin me siinä siskon kanssa eiliset Salkkaritkin! Kyllä vain oli hyvä pääsiäisateria. Mutta yhtään suklaamunaa en oo vielä saanut, vähän tyhmää :-D

Nyt siirryn tv:n ääreen kattoon tän illan jännää Salkkarijaksoo ! Kivaa iltaa teille :-)

5.4.2012

if this would be a perfect world we'd be together then

Ihan mahtava torjantaibiisi !! kuunnelkaa :-)
mukavaa pääsiäislomanalkua teille !

3.4.2012

nepalilaista

Tänään kävin ekaa kertaa elämässäni nepalilaisessa ravintolassa syömässä Tampereen Katmandussa. Oltiin ostettu sinne kaverini kanssa kolmenruokalajin illalllinen Citydealista. Maukasta oli ja ihan ähkyssä kaverini kanssa paikasta lähdettiin. Alkuruuaksi söin keittoa, joka sisälsi kanaa, katkarapuja ja kasviksia. Se ei ollut ihan mun mieleen, toisin kuin pääruuaksi syömäni tandoorikana ja jälkkäriksi juomani lassi, nammm ! Siitä naanleivästä puhumattakaan .. Kyllä siis kannatti kokeilla :-)


Ootteko te kokeilleet nepalilaista ? Onko teillä yhtä hyviä kokemuksia :-)

2.4.2012

ei toi oo kevät.

 Ihan hirveetä ! Tää takatalvi nimittäin. Täällä Tampereella on ainakin ihan hirveetä, ihan kamala lumimyräkkä meneillään ja motarilla autot on sikin sokin. En halua liikkua mihinkään ennen kun noi lumet on kaikki sulaneet. piste. Ei huhtikuun kuulu näyttää tolta.


No joo, ei auta valitus. Mutta taidan mennä nukkuu ja toivoa että aamulla herätessä kaikki on taas hyvin :-D Mukavaa viikonalkua vaan kaikillle !

1.4.2012

april

Moi, hyvää huhtikuuta, aprillipäivää ja palmusunnuntaita.Mä oon jo suunnilleen elävienkirjoissa ja tänään oonkin jo viilettänyt joka suuntaan. Ollaan käyty mun mummulla syömässä, Bauhausissa suunnittelemassa uuden asunnon remppajuttuja (niin tosiaan, tehtiin tarjous yhdestä asunnosta ja se meni läpi.. Paperit kirjotellaan ensviikolla wuhuu ! tämmönen pikku juttu jäänyt mainitsematta:-D) ja sit käytiin vielä koirapuistossakin. Joka oli täynnä mopseja ! Ihan kivasti siis mennyt tää päivä.


Huomenna sitten pitäisi taas palata kouluun. Ihanaa. On kyllä motivaatio jossain pohjalukemissa. Kohta pitäiskin mennä rästitehtävien pariin, mälsää. Mutta onneksi on lyhyt viikko edessä ja tiedossa jo vaikka mitä muuta mukavaa :-)

Ootteko te menny halpaan noitten aprillipilojen kanssa ? Mä oon ainakin niin hyvä uskonen, että aika moneen oon menny :-D