29.11.2013

Pakkailuja

Mulla oli ajatus aloittaa pakkailut jo hyvissä ajoin ja kerätä kamoja laukkuun pitkin viikkoa. No eihän se tietenkään niin mennyt. Tänään aloitin. Oon tosi huono koko pakkaamisessa. En ole koskaan ollut missään reissussa yli viikkoa ja nyt pitäisi osata pakata vaatteita kahdelle viikolle. Tähän mennessä olen heitellyt vähän kaikkia kesävaatteita laukkuun ja toivonut pärjääväni niillä. Enköhän mä pärjää.

Ihanaa, pian voin taas vetää baltsut jalkaan :-)
Pakolliset luontaistuotteet reissuun: maitohappobakteerit mahataudin välttämisen maksimoimiseksi sekä aurinkokapselit rusketuksen maksimoimiseksi!
Tuota yllä olevaa kaveria tulee hirmuinen ikävä. Samoin kahta muuta karvakamua. Onneksi niillä on hyvät oltavat äitini ja siskoni luona!

Matkan ajaksi tulee myös muutaman viikon postaustauko. Tekee varmasti ihan hyvää, viime aikoina kun on inspis ollut aika hakoteillä. Kuvia otan matkalta oikein kunnolla ja matkan jälkeen tänne bloginkin puolelle saadaan Thaimaan tunnelmia! Nyt kuitenkin näkemisiin :-) Katsotaan ehdinkö ajastamaan yhden postauksen vielä viikonlopulle..

28.11.2013

eilinen kuvina

Sain eilen aamulla päähäni tehdä päivä kanssani -postauksen, pitkästä aikaa. Ja eikun tuumasta toimeen. Tässä siis mun eilinen pähkinän kuoressa: 

Aamulla vetäsin puurot naamariin ja sen jälkeen suuntasin salille kasiksi. Siellä vierähtikin reilu tunti reenaillen ja sen jälkeen kävin solkussa ottamassa vähän pohjaväriä Thaimaan reissua ajatellen.
Kympin aikaan käpöttelin salilta kotiin, suoraan kouluhommien kimppuun. Mulla oli tavote saada jo eilen kaikki koulun liittyvä valmiiksi, mutta en ihan onnistunut. Tänään sentään sain ne tehtyä :-)
Parin tunnin kirjoittamisen jälkeen vein koirat ulos ja aloin tekemään itselleni syömistä. Samaa herkkuwokkia jota tein viime viikolla kun kerran oli aineksia vielä jääkaapissa!
Sen jälkeen pikainen laittautuminen ja lähtö koululle graafisen viestinnän tunneille. Ihan  kuin harrastukseen menisi, kun se on aina kello 17-20 :-). Tämän jälkeen käytiin viel nopeasti ruokakaupassa, sitten jumitettiin sohvalla Breaking Badia katsoen. Ei ihan ehditä katsomaan vikaa kautta loppuun ennen lauantaista lähtöä! Damn :-D

Sellaista. Aika perus keskiviikko oli täälläpäin! Mitäs tykkäsitte tälläisestä postauksesta?

24.11.2013

24/11

Moi lukijat! :-) Meidän matka sen kun lähenee ja mä alan oleen jo ihan täpinöissä! Tänään haettiin matkalaukut ja nyt voikin alkaa jo pikkuhiljaa pakkaileen. Huomenna on tosin tiedossa ihan hirrmunen päivä, kun on ensiksi koulua ja sen jälkeen töitä. Mutta enköhän mä ehdi pakkaileen tän viikon aikana. Luulis.

Oon koittanut tässä jo muutaman viikon syödä extraterveellisesti ennen tulevaa matkaa ja kahden viikon herkuttelua. Oon myös ollut jonkin näkösessä herkkulakossa. Yleensä ottaen oon kaiken maailman lakkoja vastaan, koska tuntuu et herkkuja tekee sillon vaan enemmän mieli ja usein joku karkkilakkokin on helppo kiertää ja syödä vaikka jäätelöö ja keksejä niiden karkkienkin edestä. Mut nyt aattelin kokeilla, ihan vaan kun en oo koskaan ennen kokeillut. Ja haluan koetella mun surkeeta itsekuria! Kyllä mä melkein sen pari viikkoo jaksoinkin olla ilman mitään herkkuja. (Niin mikä itsekuri..) Eilen pidin kuitenkin vapaapäivän lakosta ja terveysintoilusta ja hain sushia! Ja illalla vetäsin vielä kunnon leffapopparit. Nyt luulis jaksavan lakkoilla viisi viimeistä päivää tätä mun naurettavaa lakkoa.
Eilen oltiin tosiaan leffassa ja yllä on illan asua. Lähdettiin vähän extempore katsomaan uusin Nälkäpeli. Ja olihan se ihan hyvä :-) Mitäs pidätte asusta? Nyt meen iltapalan ja Breaking Badin pariin. Kivaa tulevaa viikkoa teille!

22.11.2013

Vapaapäivää

Heippa! Vapaapäiväni on mennyt, yllätys yllätys, pääosin hommia tehdessä. Koulujutut on saatava hoitoon ennen matkaa ja niitähän tuntuu riittävän. Ei kyllä oltas voitu huonompaan väliin tota matkaa ottaa mun koulun kannalta: multa jää esimerkiksi kaikki tentit väliin ja samoin ensimmäinen uusintatenttimahis. Täytyy sitten keväällä varmaan opetella kaikki kurssien asiat uusiks, sillä kyllähän ne mun muistilla kaikki tossa joululoman aikana unohtuu.


Koulu- ja kotihommien välissä tein kuitenkin ittelleni hemmetin hyvää ruokaa! Katkarapunuudeliwokia. Täytyy ihan kehua itteensä, että kyllä on ruuanlaittotaidot parantuneet huimasti verrattuna vaikka parin vuoden takaseen. Sillon kun tein ruokaa, joiden reseptit kumpus omasta päästä, ne oli kerta toisensa jälkeen pahoja/mauttomia sörsseleitä. En mä vieläkään mitään hirveen monimutkasia aterioita osaa väkertää, mutta sentään ne maisuvat useimmiten hyvältä!

Mä luulin eilen, että talvi alkoi, sillä maa oli ihan valkoinen. Mä taisin erehtyä, sillä tänään ikkunasta näkyvä maisema oli taas perus kurainen ja harmaa :-D Laitoin myös jouluvalot esille tuossa yksi päivä. Aika säälittävät räpellykset, mutta jotenkin ne tuovat hymyn huulille aina kun ne näkee. Meinasin ostaa Ideaparkista sellaiset ihanat lankaiset joulupallot, mutta en sitten kuitenkaan raaskinut. Jollain tasolla tuo jouluhypetys ehkä ahdistaakin, toisaalta odotan jo innolla jouluherkkuja.

Sellaista. Nyt odotan kaveria päiväkahville, sitten vielä reenaamaan. Kivaa viikonlopun alkua! :-)

21.11.2013

Statement-kaulakorut asuissa

Sain lukijalta hetki sitten kysymyksen, miten yhdistellä statement-kaulakoruja asuihin. Sen inspiroimana tein Polyvorella muutaman kollaasin siihen liittyen. Mun mielestä statement-kaulakorut sopii melkein kaikkeen. Niin arkiseen, kuin juhlavaankin asuun. Ihan kaikkein sporttisimpiin asuihin en kuitenkaan statement-kaulakorua yhdistäisi - Voisi näyttää vähän tönköltä, jos samassa asussa olisi esimerkiksi lenkkarit tai huppari statement-kaulalakorun kanssa.Tässä kuitenkin muutama esimerkki miten yhdistää statement-kaulakoru arkiasuun ..
color
Näin syksyllä tulee helposti pukeuduttua hieman synkän sävyisesti. Värikkäällä statement-korulla saa helposti lisättyä asuun väriä ja kiinnostavuutta! Eikö tuo ylempi asu olisikin paljon tylsempi ilman tuota korua?

dind
Statement-kaulakorun voi kuitenkin yhdistää maltillisemminkin. Esimerkiksi tässä ylemmässä kaulakoru mätsää laukkuun ja vähän consseihinkin. Samalla se tuo tiettyä asiallisuutta asuun.
exxtra
Statement-kaulakoruilla saa myös piristettyä tylsää asua. Tässäkin on ihan perusfarkut yhdistettynä harmaaseen collegepaitaan. Kaulakorun ansiosta asusta tulee ainakin omasta mielestäni paljon kiinnostavampi!

Mitäs tykkäätte näistä yhdistelmistä :-) ? Jos jotain kiinnostaa kollaasien tuotteiden alkuperä, ne löytyvät polyvoresta näistä mun kollaaseista

18.11.2013

Monday again

Moikka vaan kaikki! Mä oon niin odottanut, että voin sanoo näin: Ensi viikolla lähdetään Thaimaahan! ♥ Niin siistiä, en oo ikinä ollut läheskään niin kaukana. Oon laskenut päiviä varmaan jo kaksi kuukautta, se ehkä kertoo jotain mun innostuksen määrästä. Vielä 12 päivää pitäisi odottaa ;-)

Palataan kuitenkin vielä eiliseen. Sunnuntait on viimeaikoina tuntuneet menevän kaupungilla pyöriessä. Eilinen ei ollut poikkeus vaan meni samoissa merkeissä. Tällä kertaa kuitenkin Ideaparkin ihmeellisessä maailmassa jouluostoksia tehden :-) Tälläisellä asulla olin liikkeellä. Tuo villakangastakki näkyykin täällä blogin puolella nyt ensimmäistä kertaa. Mä niin tykkään siitä! Tuo neule multa löytyy viininpunaisenakin ja oli hankittava se myös harmaana. Ei voi kun kehua näiden pehmeyttä ja mukavaa mallia!


 Hahhah, vähän tuuli käy hiuksiin tossa ylemmässä kuvassa. Se oli se Eino-myrsky vissiin.

 Saatiin kuitenkin jouluostokset aika hyvään malliin, yli puolet lahjoista on nyt hankittu :-) Itselle kävin ostamassa uudet salitrikoot, muuten olin ostelematta mitään. Toki me käytiin syömässä. Mun oli vaan saatava Coyoten vuohenjuusto salaattia, se oli niin hyvää viimeksikin. Ja oli edelleen!


Jälkkäriksi testattiin Arnoldsin Frozen Yogurtit. Ei päässeet ihan Jugin tasolle nämä. Mutta kyllä ne jälkkäristä menivät :-)

Nyt syömään ja sitten maanantaiseen tapaani Body Pumpiin. Kivaa viikkoa teille! :-)

ps. Kiitos teille jotka annoitte meikkivoidevinkkejä. Täytyy alkaa tutkimaan tarkemmin niitä :-)

pps. Osaisiko joku kertoa mistä voisi löytää sellaisen lentokonepakkauksen, mikä sisältää silmälaput, pienen peiton ja tyynyn? Jossain blogissa oon joskus sellaisen nähnyt, mutta se niistä havainnoista :-D

15.11.2013

15/11

Moikka! Musta tuntuu, etten oo ollut tässä maailmassa moneen päivään :-D Mulla kun on tänään tentti, ja oon kerrankin lukenut. En oo vielä kertaakaan AMK-aikanani lukenut tenttiin näin paljoa, joten sopisi mennä läpi. Muuten oon propleemissa.

Kaikki ylimääräinen aika on siis mennyt tällä viikolla lukemiseen. Hetki sitten lopetin, en vaan enää pystynyt keskittymään, vaikka edelleen takaraivossa on tunne, etten osaa läheskään kaikkea. Ehkä silti hyvä antaa aivojen levätä ennen koitosta. Nyt rentoudun selaillen blogeja ja kuunnellen musiikkia. Se kuulostaa tänään jotenkin erityisen hyvältä!


Asiasta ihan toiseen, osaisittekohan auttaa mua? Mä nimittäin haluaisin ostaa uuden meikkivoiteen. En oo vieläkään löytänyt luottomeikkivoidetta itselleni ja nyt haluaisinkin kuulla teiltä, mitä suositte. Hinta saisi pyöriä korkeintaan kahdenkympin tienoilla. Kiitos jo etukäteen, jos osaatte auttaa :-)

12.11.2013

uusia

Mukavaa tiistaita teille! Mulla olisi tänään tiedossa tenttiin lukua ja siivoilua, mutta ihan ensiksi  voisin esitellä teille muutaman kivan ja uuden hankinnan.

Jostain syystä oon tosi huono hankkimaan salivaatteita. Ehkä siks, kun niihin saa jotenkin tosi helposti uppoon pennin jo toisenkin. Ja ehkä mulla on edelleen päähän pinttyneenä ajatus siitä, että salivaatteiden ulkonäöllä tai kunnolla ei oo pahemmin väliä. Niinkun ei ollut pienenä koulun liikkatunneilla, kun vanhoista ja kuluneista t-paidoista tuli urheilupaitoja. Nykyään kuitenkin salimuoti on ihan oma kategoriansa. Instagramissakin seuraan muutamaa fitnessmimmiä ja kyllä niiden salivarustusta katsoessa tulee jo pieni kateus pintaan!

Vähän pääsi juttu karkaamaan käsistä. Näitä uusia salitossuja en pelkän ulkonäön takia hankkinut, vaan mä ihan tosissaan tarvitsin uudet treenikengät. Vanhat kun oli siskon vanhat ja hiersi ikävästi. Silti olin sinnitellyt niillä varmaan vuoden :-D Aina ei vaan saa hankittua sitä, mitä tosissaan tarvii vaan mieluummin tuhlaa ne rahat johonkin "hauskempaan". Onko kohtalotovereita? Ei sillä että nää uudet Niket ois rumat, itse asiassa nää on musta ihanat!

Kenkien lisäksi on tullut ostosteltua muutama korunen. Mä tykkään hirveesti statement-kaulakoruista ja nyt mun kokoelma aikaa oleen aika hyvä! Löysin nää kummatkin Lindexiltä, alesta. Oon ihaillu tota vihreetä muutamista blogeista ja nyt sain sen itselleni vitosella!! ♥ Tuo pienillä ruusuilla varustettu koru taas maksoi kolmosen. Ihan huippulöydot tuli kyllä tehtyä!


Mitäs pidätte uutuuksista?

10.11.2013

You light the spark in my bonfire heart

Musta tuntuu, että useemmin nää asukuvat epäonnistuu kuin onnistuu :-D Tänäänkin otettiin mun mielestä kauhee kasa näitä kuvia ja tässä on parhaimmat niistä. Tuulen puuska taisi yllättää tai jotain. Mutta eiköhän asu käy näistä silti ihan hyvin ilmi?

Tänään oli isänpäivä ja sehän tiesi mummulakierrosta ja isän moikkaamista. Mummulla käynti tietää aina ähkyä ja sokerihumalaa ja tänään niitä käyntejä olikin kaksin kappalein. Kotiin lähtiessä olo ei ollut mikään ihanin, mutta eipä näitä tuplakäyntejä niin usein ole. Ainakin olen aivan täynnä!


Todella pitkästä aikaa mulla oli toi laukku käytössä :-) En oo raaskinut siitä luopua vähäisestä käytöstä huolimatta, kun se on mun mielestä kuitenkin aika kiva ja nätti nahkalaukku. Tänään tuli mieleen, että voisi sitäkin taas vaihteeksi ulkoiluttaa. Muuten asu oli aika perus mua, mutta viihdyin oikein hyvin! Mitäs pidätte?

8.11.2013

kuulumisia

Heippa vain. Taas on tullut räpsittyä otoksia milloin mistäkin ja niistä koostuukin tän postauksen kuvitus.Voisin kirjoitella vähän kuulumisiani. Koko viikko on ollut pientä flunssaa ja erityisesti kurkkukipua. Tauti tuntuu olevan oikein sitkeä tapaus, ja tosi rasittava. Kuumetta ei oikeestaan oo ollut, iltasin pientä lämpöö joten ei ihan oo viittiny saikkuilla, mutta toisaalta ei oo uskaltanut tehdä mitään kovin raskasta. Eilen kuitenkin menin salille, kun meinas alkaa pää hajoon :D

Miks mulle nyt tulee vaan negatiivisia asioita mieleen kuulumisten saralla:-D Noh kuitenkin, toinen rasittava juttu on ollu toi tosi harmaa ja sateinen sää. Toiset koiranomistajat varmaan tuntee mun tuskan. Siis toi sade on jatkunu jonku viikon! Mielummin ees sitä lunta jooko?


Tällä viikolla on tosiaan tullut tehtyä töitä, käytyä koulussa ja sain alotettua tenttiin lukemisenkin. Tänään ajattelin mennä vielä treenaan ja sen jälkeen linnoittautua sohvalle herkkujen kanssa. Ihan hyvä suunnitelma näin perjantai-illalle :-) Muut viikonlopun suunniltelmat on ihan avoinna, paitsi töitä olisi huomenna. Varmaankin aika rauhallista tulossa muutenkin :-)

ps. vähän tainnut jäädä tuo ruokien kuvaaminen päälle, vaikka lihatonkin loppui jo :-D

7.11.2013

There's just one life to live, and there's no time to wait

 MMoikka! Tiettekö mitä puuhastelin koko eilisen päivän tenttiin lukemisen sijaan? No näpertelin photoshopilla. Mä latasin siitä kokeiluversion graafisen viestinnän kurssia ajatellen ja nyt en haluis pitää näppejäni erossa siitä! Voisin oikeesti puuhailla sen parissa monia monia tunteja huomaamatta ajan kulkua. Harjotusta mä tosin tarviinkin!

Asiasta sunnuntain asuun. Tässä asussa olin suuntaamassa Hullun Poron brunssille, mutta koska jonoo oli aikas paljon ja nälkä oli kova, päätettiin kääntyä ovella pois. Mentiin sitten sushille, mikä ei tosiaan haitannut mua yhtään ;-) Kunnon ähkyt tuli taas buffetissa vedettyä. Älkää välittäkö vähän nuutuneesta lookista, lähtö oli aika nopee!


Jälkkärille mentiin taas Jugiin. Se on vaan niin hyvä! Mitäs pidätte asusta? :-)

4.11.2013

Lihaton lokakuu, yhteenveto

Lihaton lokakuu loppui muutamia päiviä sitten ja ajattelin kirjoittaa vielä pienen yhteenvedon siitä. Loppujen lopuksi kuukausi meni aika kivuttomasti ja nopeasti ohitse. Kasvisruokavaihtoehtoja on lukematon määrä, eikä ruokien keksiminen lopulta ollut niin vaikeaa kuin luulin. Oli oikeastaan kiva tehdä sellaisia ruokia, mitä ei ennen tullut edes ajatelleeksi tehdä. Kaiken kaikkiaan hommasta jäi siis hyvä maku!


Muutaman kerran mua kuitenkin alkoi tekemään mitä ihmeellisimpiä asioita. Kuten tamperelaista herkkua mustamakkaraa?! Yleensäkin syön sitä ehkä kerran-kaksi vuodessa. Vieläkään en ole sitä käynyt ostamassa, mutta ehkäpä sitten ensi viikolla :D Eilen pääsin sushille, jota mulla tosissaan oli ikävä. Marusekin sushibuffa vei sushiähkyillään himot niistä taas hetkeksi ..

Mitenkäs sitten tästä eteenpäin? Ajattelin jatkossakin korvata lihaa kasvisvaihtoehdoilla aina välillä. Varsinkin, kun teen ruokaa vain itselleni, koitan valita kasvisvaihtoehdon. Jauhelihan aion jatkossa korvata aina sojarouheella. Kuten sanottu, maustettuna lähes saman makuista ja ravintoarvoiltaan parempaa!

Kokonaisuudessaan siis positiivinen ja mielenkiintoinen kokemus! Kerran hairahdin syömään kalaa, mutta muuten kuukausi oli täysin lihaton. Voisin ilomielin lähteä leikkiin toistekin :-)